изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:41 EEST
Добричкият окръжен съд постави под домашен арест 31-годишен, управлявал автомобил без шофьорска книжка    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд измени в домашен арест наложената на 31-годишния Недко Хр. М. от с. Ломница, община Добричка, мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем за това, че на 11.12.2010 г. в. с. Ломница, в едногодишния срок от наказването му по административен ред с влязло в сила на 12.03.2010 г. наказателно постановление на началника на Второ Районно управление на Полицията в Добрич за управление на моторно-превозно средство без свидетелство за управление, е шофирал лек автомобил „Ауди”, без да притежава съответното свидетелство. Същия ден срещу него е образувано бързо производство, а на 14.12.2010 г. Районен съд – Добрич, го е задържал под стража.

 

Недко М. обжалва пред въззивния съд този акт.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, пледира той да остане в Следствения арест. Престъплението, за което е привлечен да отговаря се наказва с лишаване от свобода. От събраните по делото доказателства може да се направи обоснован извод, че Недко М. е негов автор. „Той има 13 осъждания, две от тях за същото деяние. Наложените му наказания не могат да изпълнят целта на закона да го превъзпитат”, пледира прокурорът.

Адвокатът на Недко М. поиска мярката за неотклонение да бъде изменена в домашен арест. Той посочи, че деянието не представлява тежко престъпление. Недко М. винаги си признавал извършеното и съдействал на органите на реда. Той има 7  годишно дете, за което няма кой да се грижи, тъй като майка му работи в чужбина.

Недко М. обясни пред съда, че не е осъзнавал какво върши в момента на деянието. След като го задържали осъзнал, че изобщо не му трябва кола. Той разказа, че при предходното осъждане през юли 2010 г. сам е дошъл с багажа си в съда, за да излежи 3 месеца лишаване от свобода, след групиране на присъдите му. 31-годишният изрази съжаление за стореното от него и помоли да получи възможност да се грижи за детето си.

Добричкият окръжен съд взе предвид становищата на страните и представените доказателства и установи, че Недко М. е осъждан само за леки престъпления. Първите 7 деяния, за които е бил наказан с глоба и условни присъди, са извършени в периода 2001-2002 г. След това му са налагани наказания пробация за кражба на ток и използване на чужди контролни табели. През 2010 г. той е осъждан за кражба на дърва и за шофиране без свидетелство за управление. Повечето му дела са приключили със споразумения с прокуратура и е получавал наказания пробация.

Недко М. има основно образование, безработен е, живее на семейни начала.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.

 

23.12.2010 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд постави под домашен арест 31-годишен, управлявал автомобил без шофьорска книжка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди