изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:22 EEST
Стари разведки искат оставката на Николай Младенов    
НовиниРазузнавачи от запаса свикаха пресконференция заради скандала с осветлените посланици от Държавна сигурност. Основните акценти от нея са два. Бившите ДС-ри поискаха отзоваването на дипломатите да се разглежда случай по случай. По отношение на външния министър Николай Младенов обаче са безкомпромисни – трябвало да подаде оставка веднага, защото уронил международния престиж на държавата и подвел министър-председателя по този скандал.

„Конкретните му грешки са в подхода „слон в стъкларски магазин”. Защото така може да действа само професионално некомпетентен човек”, аргументира позицията на Асоциацията на разузнавачите от запаса Горан Симеонов. Той се застрахова, че организацията му не защитавала БСП, нито „червени и пенбени”. Управляващите обаче създали изкуствения скандал, за да прикрият по-важните проблеми в държавата. Действало се на стария принцип „след като няма хляб, яжте пасти”.

Според Симеонов въпросните дипломати не са били агенти на Държавна сигурност по време на мандата си тогава, както и сега.

„Едно време, а и сега – човек щом стане посланик, прекратява всякакви отношения със специалните служби. Това се знае и от нашите партньори зад граница. Не напразно няма отказан агреман. Вие мислите, че те не знаят какви са тези хора. Те не могат да бъдат нито кадрови разузнавачи, нито секретни сътрудници, камо ли доносници”, убеден е запасният разузнавач. Буквално следващото му изречение обаче беше, че в света няма служба, която да не използва дипломатическо прикритие. „Това прилича много на подхода към евреите в хитлеристка Германия. Няма значение какво си правил, щом си евреин – значи си виновен”, защити колегите си и Тодор Диков от същата организация.

Той е убеден, че преобладаващата част от българските агенти не са прегрешили „нито на йота от истината”. Офицерите увериха, че не дават пресконференцията като служители на „митичната Държавна сигурност”, защото нямали картбланш за това. Позицията им била изцяло гражданска.
http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Стари разведки искат оставката на Николай Младенов | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Стари разведки искат оставката на Николай Младенов
Автор: Anonymous да 2010-12-24 @ 09:40 EET
Едно от задълженията на посланиците беше да привикват Бг емигранти и да ги убеждават да доносничат срещо другите Бг емигранти,които говорят срещу комунистическата върхушка и срещу социалистическия строй,като им обещаваха в замяна свободно идване до България  /няма да ги арестуват,ако дойдат на гости и няма да бъдат съдени/ и връщане,близките им ще могат да ги посещават.Питам,това работа на разузнавач ли е? Цинично е да ни се вменява от президента Гоце,избран за такъв с гласовете на турските ексурзианти,както  и другите ,че  това са незаменими кадри.В Бг има много специалисти и експерти,които не са с досиета,въпреки незачитането им от господата.Крайно време е тези,които имат досие за принадлежност към бившата ДС да не се поставят на никаква държавна позиция,стига манипулации.Тръгнали сме по пътя на демокрацията и такива хора не могат да я градят,защото те са градили социализма,а умствения капацитет не е лист хартия,за да изтриеш с гума старите познания и опитности и да ги замениш с нови.Както се казва :- нов бардак със стари курви не става.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди