изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:51 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 24.12.2010    
ВреметоПрез нощта от югозапад облачността, висока и средна, ще се увеличава. В Горнотракийската низина ще остане с мъгла. Минималните температури в Дунавската равнина, по-високите полета на Западна България и в Западна Тракия ще са между минус 2° и 3°, докато в най-южните и източните райони ще са от 4° до 8°, в София около 0°. В деня, преди Бъдни вечер, времето ще е топло за декември. Още от сутринта в Източна България, на места северно от планините и по долината на Струма ще се появи южен вятър, през деня ще се усилва, достигайки след пладне до 13-18 м/сек.

Най-вече в Западна Тракия и в северозападните райони ще има мъгла, но с появата на южния вятър и там видимостта ще се подобри. Над страната ще има разкъсана облачност, която до вечерта ще се увеличи. На отделни места, главно в западната част от страната ще превали слаб дъжд. Максималните температури в районите с южен вятър ще са високи за края на годината, от 10-12° до 15-18°; възможни са температурни рекорди. По-ниски ще останат температурите в Северозападна България и крайните западни райони на Горнотракийската низина, незасегнати от проявите на южен вятър, от 5° до 10°. В София максималната температура ще е около 14-15°. През нощта срещу Коледа на повече места в страната ще превали дъжд.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното и ще се понижава още.

Топло и твърде динамично ще бъде времето в планините. Ще има значителна облачност, като по-често билата и върховете ще са в облачния слой. Ще духа силен до бурен южен вятър и максималните температури ще са високи, на 1200 м - около 10-12°, а в Източна Стара планина и по-високи, на 2000 м.н.в - около 6-7°. След обяд, главно в Рило-Родопската област ще превали дъжд, само по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг.

По Черноморието ще бъде с разкъсана облачност, вплътняваща се към края на деня. Ще се появи умерен до силен южен вятър. Максималните температури ще са високи за декември, достигайки до 15-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, с тенденция на усилване през следващото денонощие. Температурата на морската вода е 8-9°.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 24.12.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди