изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:22 EEST
ОБЗОР: 2010 - БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ В ТЕЖКА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА И ЛОКАЛНИ УСПЕХИ СРЕД МОРЕ ОТ ПРОБЛЕМИ    
Коледа

Снимки и коментари PN 085-10 24.10.2010 Село ЧЕРНА /ОБЩИНА ДОБРИЧКА/: Тук врати отвори новият църковен храм "Успение на Пресвета Богородица". Църквата бе осветена от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил в присъствието на кмета на общината Петко Петков. Снимка Мариела Бончева PN 075-10 6.09.2010 АЛБЕНА: Фестивалът на мажоретния танц "Златен помпон" се проведе на осми пореден път в курорта Албена от 3 до 5 септември. От тази година той е включен в календара на Международната мажоретна асоциация /IMA/. В тазгодишното издание се включиха над 300 мажоретки от Русия, Черна гора, Унгария и български мажоретни състави от  Благоевград, Панагюрище, Тервел, Нови пазар, Карнобат, Пловдив, Лом и Разград. 

PN 058-10 20.07.2010 КАВАРНА: Елитният романтичен комплекс "Калиакрия" край с. Топола привлича видни личности с отличните си възможности за летуване. Снимка: Йоанна ДУКОВА PN 060-10 27.07.2010 АЛБЕНА: По покан на ръководството на "Албена" АД в комплекса безвъзмезнно пребивава знаменитата българка Нешка Робева, която обучава 12 момичета да черпят енергия от Слънцето с надеждата успехите на гимнастичките отново да озарят България. Снимка Руслан Йорданов

 PN 046-10 30.05.2010 КАВАРНА: Снощи тук завърши VІІ Общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето”, в който взеха участие млади българи от 8 държави. Снимка Димитър Апостолов. PN 040-10 20.05.2010 ДОБРИЧ: Абитуриенти. Снимка Любен Желязков PN 028-10 19.05.2010 КАВАРНА: Днес вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и кметът на община Каварна Цонко Цонев официално откриха нов полицейски участък в с. Топола. Снимка Димитър Апостолов.

ОБЗОР: 2010 - БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ В ТЕЖКА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА И ЛОКАЛНИ УСПЕХИ СРЕД МОРЕ ОТ ПРОБЛЕМИ



ЯНУАРИ

 

Трима добричлии започнаха работа в най-високата сграда в света - Бурж Дубай. Стартира процедура по отчуждаването на Кибела. Кметът на Каварна Цонко Цонев направи първа копка за ново кметство. Баба Величка чукна 100 години. Обявиха, че Добрич е рекордьор по фалшиви дипломи в митниците. Добруджанският земеделски институт получи най-висока атестационна оценка. Определиха проф. Крум Дамянов да изготви проекта за паметник на ген. Колев. Снегът блокира Добруджа. Обещаха да не закриват болници в Добричка област. Добричлия се прочу с хит по интервю на Стоичков. Откриха боен арсенал у добричките „Нагли”. Семейство горя след взрив на газова бутилка. Отчетоха увеличение на безработните през 2009 г. Родители на ученици от ОУ „Хр. Смирненски” организираха протест заради храненето на първокласниците.

 

ФЕВРУАРИ 

 

Международният колеж получи престижното отличие „Златна книга”. Възпитаник на спортното училище оцеля след падане от седмия етаж. Активизира се свлачище на Ак баир в Балчик. Полицай от Шабла се самоуби със служебния си Макаров. Родители изразиха съмнения, че „наглият” полицай Йордан Костов е свързан с изчезването на децата им. Албена обяви ултра ниски цени за българи за лято`2010. Отвори първият у нас магазин на частен съдебен изпълнител. Обраха клона на СИБанк в Добрич. В града  пренощува американски ядрен физик, тръгнал по стъпките на Апостол Андрей. Анулираха договора на „Птицекланица” АД по САПАРД. Топенето на  снега и дъждовете причини  наводнения. Вдигнаха на 50 лева таксата за детски ясли и градини. КС върна Венцислав Върбанов в парламента. Министър Цветанов отличи девет служители на МВР-Добрич.

 

 

МАРТ 

 

Проверка разкри крупни нарушения в земеделската дирекция. Далавера с имоти в Шабленско прати ексобластния д-р Ердинч Хаджиев и директора на областна дирекция Пламен Ганев зад решетките. Майки излязоха на протест срещу ниските и забавени детски надбавки. 22-годишен счупи гръбнак при падане от петия етаж в асансьорна шахта. Джипитата протестираха. Вълните причиниха морски ад край шабленския фар. Обявиха, че има опасност от цунами край Балчик. Ексобластният Динчер Хаджиев отиде на съд. В Българево пристигна частица от Светия кръст. Общината предложи въвеждане на синя зона в Добрич. Учители не пуснаха новата директорка на  Ресурсния център. С опашки и ненужно чакащи започна издаването на новите лични документи. Цветан Цветанов уволни наглото ченге.

 

АПРИЛ

 

Недко Марчев отново оглави Общинския съвет в Ген. Тошево. Уникална система за пречистване на водата монтираха в Албена. Болниците в Каварна, Ген. Тошево и Тервел спряха работа за час - в знак на протест. От дома „Св. Н. Чудотворец” в Крушари опровергаха обвинения за лоша хигиена, недохранване и мистериозни случаи на смърт. Цонко Цонев получи сертификат от среща на върха по ромските въпроси. Стотици се наредиха на опашки за работа на трудова борса в сферата на туризма. Съобщиха, че Добричка област се топи с по 14 000 души на всеки десет години. Съдът отмени продажбата на част от Дамбата от ексобластния управител. Общинска банка отпусна заем от 10 милиона лева на община Добрич. Подставени лица започнаха да регистрират коли на румънци. Общинският съвет реши да въведе синя зона в Добрич.

 

МАЙ 

 

Почти 12 000 подписа бяха събрани за създаването на Висше агробизнес училище в Добрич. От Ботаническата градина алармираха за нов опит да се отнеме част от нея. L.A. Guns раздаваха автографи в Каварна. Балчик се обяви за зона, свободна от ГМО. Изчезнал преди година балчиклия бе открит убит. 70 изпълнители от 6 държави излязоха на сцената на „Сарандев”. Пирати отвлякоха български кораб с капитан от Балчик. Тарашиха „Алвина” за нелегален алкохол. Запалиха родната къща на зам.-шефа на НАП Тошко Тодоров. Министър Цветан Цветанов откри полицейски участъци в Карапелит и Топола. Миро представи България на „Евровизия”. Градушка съсипа всичко в дворовете на Приморци. Млади българи от осем държави се надиграваха и надпяваха в събора „С България в сърцето”.

 

ЮНИ 

 

Даниела Доковска откри офис на адвокатската колегия в Добрич. Архимандрит Гервасий стана новия архиерейски наместник на Добричка духовна околия. Албена откри официално сезона с Преслава. Съобщиха, че в една пета от селата в Добричко не се е родило нито едно бебе. Пласидо Доминго идва в Балчик, обявиха  от кметството. Кризата удари и раждаемостта в Добрич. Американският посланик Джеймс Уорлик дойде в Каварна. Заради кризата, шефове на фирми забраниха да се включват климатици. За убийство за един лев клошар и проститутка бяха осъдени на 25 години. Обявиха, че румънски полицаи ще охраняват в Албена. Горещините попариха надеждите на земеделците за рекордни добиви. Разкриха добричлия, участвал в престъпна педофилска група. Решиха таксата за синя зона да е 1 лев за час.

 

ЮЛИ

 

Прерязаха лентата на 8 километра обновени пътища в Добрич. Над 6 000 пяха с Джон Лоутън на Джулая. ВКС реши: Ботаническата градина остава на СУ „Св. Кл. Охридски”. Наплив от чужденци за сватби отчетоха в Двореца. Природозащитници алармираха, че изверги дерат бездомни животни. Фермерите обявиха, че ситуацията с прибирането на житото е тежка. Намериха кости и череп в изоставен кладенец. Стана ясно, че учениците намаляват. Албена излезе на туристическия пазар с уникална оферта от 12 лева. Добрич се сдоби със своя първи саниран блок. Порой удави Балчик и отнесе улици. В Тервел преминаха на 4-дневна работна седмица, заради кризата. Министър Цветанов се срещна с роднини на изчезнали. Рок дами дадоха старт на Каварна рок фест. Откриха над 3 милиарда куб. м газ край Каварна. Специалисти заявиха, че се спекулира с твърденията за лошо качество на зърното.

 

АВГУСТ 

 

Украинчета, засегнати от Чернобил, дойдоха на лагер в Балчик. В областта се получиха най-високите добиви от пшеница. Каварна спечели пред Ню Йорк домакинството на световното по полумаратон. В Албена показаха автомобилите на бъдещето. Археолози откриха златна монета на Калиакра. „Майчина грижа” дари скулптура, която да закриля децата. С онлайн гласуване за символ на Добрич бе избран паметникът на Хан Аспарух. С концерт и повече туристи Албена посрещна рождения си ден. Иван и Вихра се бракосъчетаха в Крапец. Прокуратурата реши, че таксата за паркинг в ”Русалка” е незаконна. Жаби заплуваха в морето. Семейство бе настанено в болница след експлозия на газов котлон. Министър Плевнелиев заяви, че магистрала „Хемус” е приоритет на правителството. Почина почетният гражданин на Добрич д-р Андре Гредел.

 

СЕПТЕМВРИ

 

Над 200 фирми се представиха на агроизложението в Добрич. Над 100 находки откриха при разкопки на Калиакра. Семейството на убит таксиметров шофьор от Добрич осъди държавата в Страсбург. 748 първолаци прекрачиха училищния праг. Добрич остана без почетен гражданин за 2010 г. Бойко Борисов даде висока оценка на военното учение в Шабла. Местният парламент в Добрич заяви готовност за предучилищно възпитание от 5 години. Хора на Недим Генджев щурмуваха мюфтийството. Куче нахапа третокласник в първия учебен ден. Книга за Каварна бе отличена в Шанхай. Изкупната цена на пшеницата продължи да расте. След 140 години Добрич отново построи нова църква - "Св. Кл. Охридски". Президентът гостува за Деня на Добрич.  Студенти от 18 държави посрещна Международният колеж. 13-годишна от с. Овчарово роди момченце.

 

ОКТОМВРИ 

Д-р Антония Първанова бе избрана за евродепутат на годината. В Камен бряг тръгна подписка за  възстановяване на църковната земя. Намериха уникална византийска монета край Топола. Назначиха областната комисия за преброяване`2011. Община Добрич инвестира 5 млн. лева за ремонт на 5 училища и 2 детски градини. По ЕСКО договор осигуриха енергийна ефективност на детска ясла, градина и кметството. Зърнопроизводители обявиха: 2010 година - незапомнено добра за фермерите. Студ наложи евакуация на кактусите в Ботаническата градина. От Албена кметове заявиха, че намалява финансовата децентрализация. Разбиха добричка група за трафик на проститутки в Германия. В Каварна откриха първия в света паметник на Рони Джеймс Дио. Въведоха синя зона в Добрич.

 

НОЕМВРИ 

 

Синята зона доведе до мъртвило на пазара, три подписки тръгнаха срещу нея. Родилка разбра от празен кувьоз, че детето й е мъртво. Премиерът даде начало на добива на природен газ край Каварна. Добрич изпадна от групата на градовете с над 100 000 жители. ВУМК се нареди на челни позиции в рейтинговата класация. Лекари от болницата излязоха на протест. Добрич се вмириса от нива с естествена тор. ВАС отсъди, че бившият областен неправомерно е продал имоти по Дамбата. Повторно цъфнаха дръвчета в Ботаническата градина. Задържаха петима сводници от Добрич. В Албена връчиха наградите за Агробизнесмен и Земеделска кооперация. Задържаха група, фалшифицирала дипломи за основно образование. Рекордните 60 000 лева събра Дамски клуб „Майчина грижа” на традиционния си благотворителен бал. Започна ремонтът на центъра по проект за 5 млн. лева.

 

ДЕКЕМВРИ

 

Румънеца и Енчев и добри хора събраха 8000 лева за Алекс. Задържаха добричлии - организатори на международен канал за нелегални емигранти. 35-годишна ромка се записа в първи клас. Осветиха рибарското пристанище в Балчик. Започна събарянето на буната в Русалка. Хванаха добричлии, пренасяли  кокаин от Латинска Америка. 50 000 лева отпусна правителството за храма в Тервел. Административният съд отмени синята зона.

 

 


Сходни връзки

ОБЗОР: 2010 - БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ В ТЕЖКА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА И ЛОКАЛНИ УСПЕХИ СРЕД МОРЕ ОТ ПРОБЛЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди