изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:18 EEST
Китай ще похарчи 30 млрд. долара за водния си сектор    
КитайПрез 2011 г. китайското правителство ще инвестира около 200 млрд. юана (30.1 млрд. долара) в проекти за опазване на водните ресурси и подобряване на водната инфраструктура в страната, въобщи "Ройтерс", позовавайки се на информация от държавния вестник China Daily. Планираните вложения са с една десета повече от изразходваните през 2010 г., отбелязва изданието.

Подобряването на напоителните системи за осигуряване на добива на зърнени култури и мерките срещу сушите и наводненията са сред приоритетите на властите в Пекин. "Трябва да ускорим изграждането на съоръжения за по-ефикасно управление на водите. Това е една от ключовите инфраструктури за осигуряване на растящото производство на зърно", обяснява Чен Сиуен, шеф на работната група по земеделски въпроси в правителството.

Според министъра на водните ресурси Чен Лей част от средствата ще дойдат от 10-процентния данък върху земеделските ренти.

Правителството ще финансира и обновяването на водоснабдителната инфраструктура в земеделските региони и ще осигури чиста питейна вода за 60 млн. души, живеещи в тези територии, твърди официозът.

През последните пет години Китай е похарчил 700 млрд. юана за опазване на водните ресурси.

http://www.dnevnik.bg/

 


Сходни връзки

Китай ще похарчи 30 млрд. долара за водния си сектор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди