изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:12 EEST
Кметът: Не е допустимо само 10% от парите за хазната да се връщат в Пловдив    
Новини Община Пловдив и пловдивчани плащаме в държавната хазна над 1 млрд. лева годишно, а получаваме едва 10% от тези пари като държавна субсидия, каза на пресконференцията в общината днес кметът на града Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Държавната субсидия за града ни за 2011 година е 84 млн. лв. Последните три години Пловдив получава по около 100 млн. лв. годишна държавна субсидия.

Дълбоко възмутен от този факт, пловдивският градоначалник не можа да скрие вълнението си от тегленето на новият заем на Община Пловдив. Размерът на новият облигационен заем ще е съобразен с започващите инфраструктурни обекти, които не могат да бъдат завършени с бюджета на Общината за 2011 година , нито с бюджета за 2012 година, казват  според Славчо Атанасов неговите финансисти. За сравнение град Варна също преди два месеца изтегли заем в размер на 2 млн. лева. В момента текат усилени преговори с държавна, но не българска банка за отпускането на облигационен заем с максимален размер от 9 млн. лева. Комисия в Община Пловдив ще направи списък с започнатите и недовършени инфраструктурни проекти, сред които са 3 детски градини и много пътни проекти.
Зам. кметът Александър Константинов каза, че като задлъжнялост сме далече от някакви критични нива. Като съотношение на теглене от бюджета в София заемите им надхвърлят 20% от бюджета, във Варна около 9 %, а в Пловдив едва 3%. Догодина този процент за нас ще е около 8.
Условията с банката ще бъдат договорени с обществена поръчка. Естествено, ако се появи друга банка , даваща по- добри условия ще подпишем с нея, каза още  Славчо Атанасов. http://news.plovdiv24.bg

 

 


Сходни връзки

Кметът: Не е допустимо само 10% от парите за хазната да се връщат в Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди