изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:01 EET
БСП за 2010-та : Обедняване, полицейщина и скандали    
Политика Сергей Станишев: Задачата на БСП за следващата година е да се покаже като алтернатива на ГЕРБ и да вдъхне надежда на хората, че България може да се управлява по друг начин

Затъване в кризата, обедняване, полицейщина и ежеседмични скандали.

Такава равносметка за работата на правителството на ГЕРБ през 2010 година направи ръководството на БСП и ПГКБ, съобщават от пресцентъра на партията.

Лидерът на БСП Сергей Станишев изтъкна, че докато ГЕРБ-ерите забогатяват, българите обедняват.

 Социалистите изброиха трите големи провала на правителството на Бойко Борисов за 2010 година.

Първи е провалът в икономическата и бюджетната политика. Лидерът на БСП напомни, че ГЕРБ няколко пъти обявяваше края на кризата, който така и не дойде за хората през тази година. Според Станишев, актуализацията на бюджета е ясен знак за некомпетентното управление на ГЕРБ. Показателна е и неспособността на управляващите да събират приходи, като за тази година те са с 2 млрд.лв. по- малко от кризисната 2009г. Знак за провала на правителството са растящата контрабанда и разрастването на сивата икономика.

 Вторият сериозен провал на управляващите е в социалната сфера. Сергей Станишев напомни, че цяла година здравеопазването се тресеше заради импровизациите на ГЕРБ и в крайна сметка се стигна до пълен разпад на системата. Наред с това управляващите предприеха поход срещу българското държавно образование и наука, като най- потърпевши са Софийският университет и БАН. Лидерът на БСП изтъкна, че през изминалата година правителството на Бойко Борисов оряза социални права на гражданите, като най-засегнати се оказаха българските пенсионери.

Третият провал на управляващите е свързан с отлагането на членството на България в Шенген. Според лидера на БСП това е сериозен шамар лично за премиера Борисов от неговите приятели и покровители от ЕНП.

Социалистите изброиха и трите най- сериозни гафа на управляващите през 2010г. Първият е поведението на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Първото място в негативната класация той заслужено заема заради тоталното подслушване, случаите на полицейско насилие и скандала с лекарите в Горна Оряховица, заради който министърът наруши закона, четейки в парламента информация от СРС-та. Сергей Станишев отбеляза, че вътрешният министър така и не е дал приемливо обяснение нито за скандала, нито за имотите си. Вторият гаф е Румяна Желева - личен избор на Бойко Борисов за поста еврокомисар. Трета в класацията за гаф на годината е Калина Илиева, превърнала се в пример за кадровата политика на ГЕРБ и за това как неподготвени и случайни хора се назначават на отговорни позиции.  

Сергей Станишев изтъкна, че заради сериозните си провали и гафове през годината, правителството на ГЕРБ започва да губи доверието на все повече български граждани. Същевременно БСП успя да преболедува изборната загуба и се утвърждава като най- активната опозиционна политическа сила и алтернатива на ГЕРБ. „Задачата на БСП за следващата година е да се покаже като алтернатива на ГЕРБ и да вдъхне надежда на хората, че България може да се управлява по друг начин - със социални приоритети, компетентност, прозрачност, уважавайки волята и интересите на българските граждани", заяви Сергей Станишев. Като позитивна тенденция при управляващите лидерът на БСП посочи смяната на министри и пожела на целия кабинет да си ходи. „Колкото по- бързо, толкова по- добре за България", добави лидерът на БСП. 

Станишев отбеляза и тенденцията да се възраждат политическите вицове, което по думите му е показателно за състоянието на обществото и за растящата несвобода. Докато в началото на годината обаче преобладаваха вицовете, в които Сергей Станишев беше обвиняван за всичко, в края на годината се появяват вицове, в които премиерът Борисов превръща страната ни в ад. http://politics.actualno.com

 


Сходни връзки

БСП за 2010-та : Обедняване, полицейщина и скандали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди