изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:00 EEST
АЙДЪЛИТЕ ПОДАРИХА НЕВЕРОЯТЕН КОНЦЕРТ НА АЛЕКС    
ОбществоСтрахотен коледен подарък направиха на 4-годишната Александра Маркова добричките Мюзик айдъли Кремена Димитрова, Дамян Попов, Гергана Коева, Валентина Димитрова и Мария Попова. Петимата млади изпълнители участваха снощи във втория благотворителен концерт „Да протегнем на Алекс ръка!”. Всеки един от айдълите бе подбрал любима песен, с която отправи своето послание за оздравяването на малкото момиченце. Заедно с популярните певци са сцената се представиха и децата от сдружение „Ръка за таланта”, Школата за класически балет към общински младежки център „Захари Стоянов”, съставът за стари градски шлагери „Добрич” и формация „Новите” към СОУ „Св. Климент Охридски”.


По покана на организаторите на концерта присъстваха възпитаници на дом „Дъга”. Събрани бяха 1 380 лева. 220 от тях са дарени от ЦДГ №23.
11 418 лева е набраната до момента сума за лечението на Александра Маркова в Израел. Организаторите на инициативата изказват сърдечна благодарност на Румънеца и Енчев – лица на кампанията. Популярните рапъри са поканили и други звезди от Добрич – Миро и Преслава, да участват в благотворителни концерти и те са дали принципното си съгласие.
Подпробности четете във в. "Нова добруджанска тприбуна" от 4.01.2011 г.

ВИДЕО ОТ КОНЦЕРТА

Родни изпълнители пеят в помощ на малката Алекс

 

На третия ден от Коледа - Стефановден, талантливите деца на Добрич се обединиха за една благородна кауза - да помогнат на четиригодишната Алекс да оздравее. Сред изпълнителите на благотворителния концерт, който се проведе в града, са и участниците в Music Idol Кремена Димитрова и Дамян Попов.

Малката Александра страда от детска церебрална парализа и епилепсия. Страшните диагнози са поставени когато е била на четири месеца и въпреки лечението в специализирани клиники у нас, семейството казва, че резултат почти няма.

"Алекс нищо не може да прави, не може да седи, не може да се обръща, не може да се храни добре и е на едни бебешки месеци - това е нейната възраст", обяснява майката на детето Стела Богданова.

Преди няколко месеца семейството попада на информация, че в клиника в Израел заболяването на Алекс е лечимо. За това обаче са необходими 35 000 лева - сума непосилна за семейството.

"Ние живеем с много малко пари, на заплатата на мъжа ми, в рамките на 400 лева и аз съм в момента безработна, на 100 лева платена борса. На Александра паричките за 100% инвалид гледаме да ги вложим в логопед, рехабилитация и така", казва още Стела.

Родителите решават, че единственият шанс за събиране на парите е да организират поредица от благотворителни концерти, като канят в тях да се включат изпълнители свързани с Добрич. Кремена и Дамян веднага приемат поканата.

"За всяко българско семейство сумата от 35 000 лева е доста голяма и именно поради тая причина си мисля, че най-малкото, което можем да направим ние е да помогнем с един такъв концерт, и с една такава инициатива, в която да се включим", призна Дамян Попов.

"Младите хора в България, не само в Добрич, нямаме финансовата възможност да помагаме на такива деца обаче пък имаме дар от Господа, който по никакъв начин не ни затруднява чрез него да помогнем на такива кампании. Аз смятам, че ние сме длъжни не само защото е Коледа и защото са хубави празници, а просто защото всички сме хора и трябва да сме добри", обясни Кремена Димитрова.

Сумата събрана след първия концерт, с участието на Румънеца и Енчев е 10 000 лева. Семейството на Алекс разчита, че необходимите още 25 000 лева ще бъдат събрани с помощта на Дамян и Кремена, Преслава и Миро, които също са приели поканата им.

Вие също можете да помогнете на малката Алекс. IBAN сметката в УниКредит Булбанк - клон Добрич е: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF.

http://www.btv.bg

Станете ни приятел във Facebook
Станете ни приятел
във Facebook


 


Сходни връзки

АЙДЪЛИТЕ ПОДАРИХА НЕВЕРОЯТЕН КОНЦЕРТ НА АЛЕКС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди