изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:22 EEST
Борисов губи 20% от доверието на българите    
Общество

С най-високо доверие сред политиците отново е премиерът Бойко Борисов – 44%, но той губи близо 20 на сто от доверието на българите. Това показа проучване на МБМД за социално-политическите нагласи в навечерието на 2011 година, предаде КРОСС. Държавният глава Георги Първанов също губи 16% от рейтинга си. Срив на доверието е регистриран и към председателя на Народното събрание Цецка Цачева – от 38% на 19% само за една година.



С най-голямо доверие сред министрите се ползва министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, сочат още резултатите. За декември доверие към него декларират 43 на сто от анкетираните, за сравнение обаче точно преди една година одобрението е било 61%, съобщава "Фокус".
След Цветанов е министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Половината от участниците в анкетата са склонни да критикуват правителството заради ниските доходи, социалната политика и лошата пенсионна реформа. На това се дължи и отливът на доверие от страна на населението над 50-годишна възраст. При около 30% от младите също се наблюдава спад в доверието. Най-силна подкрепа в работата на правителството срещат борбата с престъпността, националната сигурност и пътната инфраструктура.

Изненадващо според данните от проучаването става ясно, че през 1998 година кабинетът "Костов" е имал по-голяма подкрепа в сравнение с този на Борисов.

„Моят извод е, че високата популярност на Бойко Борисов е нещо, за което трябва да говорим в минало време", каза Мира Радева.

Според данните от проучването, ако изборите бяха днес, щяха да бъдат спечелени от ГЕРБ с 33,7%. След тях са БСП с едва 14, 2%. Според 31% от участниците в проучването най-големият проблем днес е безработицата, следван от ниските доходи.

ГЕРБ има всички шансове техен кандидат да спечели и президентския вот догодина, особено, ако си гарантира подкрепата на ДПС, според МБМД, предаде БТА. Според Мира Радева обаче причината е не толкова силната позиция на партията на Бойко Борисов, колкото "изключителният мързел на опозицията".
По стара традиция, отбеляза тя, политическите сили ще оповестят номинациите си за "Дондуков" 2 през юли-август, което гарантира служебна победа и е в полза на ГЕРБ, независимо кой ще е техният претендент.
Радева е почти убедена обаче, че това няма да е посоченият от Борисов Цветан Цветанов. Очакванията са повечето партии да лансират съвършено нови лица.

Еврокомисарят Кристалина Георгиева събира най-голяма подкрепа - 30 на сто, ако участва в надпреварата за поста на държавен глава, сочи изследването. 28% със сигурност биха гласували за Бойко Борисов, а 16 на сто за Цветан Цветанов. Един процент са заявили, че ще дадат гласа си за сочения за лидер на "Октопода"  Алексей Петров.

http://dnes.dir.bg

Станете ни приятел във Facebook
Станете ни приятел
във Facebook


 


Сходни връзки

Борисов губи 20% от доверието на българите | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Борисов губи 20% от доверието на българите
Автор: Anonymous да 2010-12-28 @ 17:36 EET

каква е тази математика бе ?

Борисов губи 20% от доверието на българите
Автор: Anonymous да 2010-12-29 @ 15:07 EET

Ами 20% са разбрали, че приказките за "световна криза" и "лошото наследство от Коалицията" са глупости.

Дано световната политическа криза се задълбочи през 2011 година, за да не изостанем от цивилизованите общества твърде много. Нашите политици в момента са уникално глупави и поради това не могат да произведат нищо полезно за Страната, на каквато и да е цена. И, да матриялът е некачествен, но добрият майстор като няма матриял не се ангажира. А нашия Генерал гледа да свети като Краля Слънце, ама някак си свети с дифузна светлина. Заради материала... :-))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди