изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:32 EEST
Италиански министър си отива заради наш скандал    
По света Италианският министър на културата Сандро Бонди възнамерява да подаде оставка след Нова година. Официално Сандро Бонди обяснява решението си с факта, че повереното му министерство не е успяло да получи очакваните 398 милиона евро от националния бюджет, съобщи Дойче Веле. Бонди бе подложен на силен натиск заради скандала с Мишел Бонев. В италианските киносреди избухна възмущение, след като във Венеция беше присъдена награда на българката за филма "Сбогом, мамо!".

Медиите публикуваха разговор на министъра с негов подчинен, от който става ясно, че за участието на скандалната българка във фестивала е бил упражнен политически натиск. Смут внесе и информацията, че, пак под натиск, италианската държавна телевизия е решила да откупи правата за филма на Мишел Бонев за един милион евро, когато се режат субсидиите за италианско кино. Заради скандалния филм у нас бяха уволнени зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев и изпълнителният директор на ИА "Национален филмов център" - Александър Донев.

Преди скандала с филма на Мишел Бонев, италианският министър на културата получи критики, когато част от античния архитектурен комплекс в древния Помпей започна да се разпада.

Вотът на недоверие към Бонди влиза в дневния ред на италианския парламент на 11 януари, но той вече обяви пред медиите, че смята да подаде оставка след Нова година.
В началото на декември правителството на премиера Силвио Берлускони оцеля след два вота в парламента. http://dnes.dir.bg

ОЩЕ ЗА МИШЕЛ БОНЕВ

Станете ни приятел във Facebook
Станете ни приятел
във Facebook

 


Сходни връзки

Италиански министър си отива заради наш скандал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди