изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:11 EEST
Откриха голямо газово находище до Израел    
По света Американската компания Noble Energy и израелските й партньори обявиха, че са открили големи запаси от природен газ в крайбрежния шелф на Израел. Направените сондажи сочат, че запасите на находището "Левиатан" са около 450 млрд. куб. м. За сравнение - годишният газодобив на руския гигант "Газпром" е с обем около 500 млрд. куб. м. Участъкът "Левиатан-1" се намира на дълбочина 1645 м на 130 км от гр. Хайфа, съобщава БГНЕС.

В други две находища на природен газ близо до израелския бряг - "Ноа" и "Мари Б" - се съдържат общо 32 милиарда кубически метра. Обемът на природния газ в находището "Тамар", открито през 2009 г., се оценява на 180 милиарда кубически метра. Това е най-голямото дълбоководно находище на природен газ в света, открито през последните десет години.

Стойността на природния газ в новото находище се оценява на около 45 милиарда долара - сума, съизмерима с едногодишните приходи в бюджета на израелската държава, предава БТА.

Дялът на Noble Energy от "Левиатан" е 39,66%. По 22% имат израелската компания Delek Energy и дъщерната й Avner Oil, а 15% са притежание на Ratio Oil. http://dnes.dir.bg

Станете ни приятел във Facebook
Станете ни приятел
във Facebook

 


Сходни връзки

Откриха голямо газово находище до Израел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди