изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:00 EEST
Турция лудна по лотария с награда 17 млн. евро    
По света Милиони турци се редят на дълги опашки, за да купят билет за новогодишната лотария, в която голямата награда тази година ще е от 35 милиона турски лири (17,25 милиона евро). Това съобщи електронното издание "Хюриет дейли нюз", предеде БТА, цитирана от в. "Дневник".

Много от жителите на Истанбул се насочиха към популярния щанд за лотарийни билети на "Нимет абла" в квартала Еминьоню, от който в миналото са били купени много печеливши билети. Цената на билета за голямата награда на лотарията е 32 лири, но има билети и за 16 и 8 турски лири.

Наградата предизвика размишления не само около това как да бъдат похарчени парите, но и как да бъдат пренесени вкъщи.
В най-добрия случай, ако бъде изплатена изцяло в банкноти от по 200 лири, наградата ще тежи приблизително 200 килограма. В банкноти по 100 лири теглото й ще бъде 390 килограма, а по 50 лири - 693 килограма.

Годишната лотарийна награда е основното новогодишно желание както за бедните, които искат да подобрят жизнения си стандарт, така и за богатите, които се надяват да инвестират в момент, когато икономиката постепенно се съвзема от глобалната криза, посочва "Хюриет дейли нюз".

Ако всички билети бъдат продадени, в държавната хазна ще отидат 75 милиона лири чрез постъпления от ДДС и данъка върху хазартните игри, изчислява изданието. http://dnes.dir.bg

Станете ни приятел във Facebook
Станете ни приятел
във Facebook

 


Сходни връзки

Турция лудна по лотария с награда 17 млн. евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди