изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:40 EEST
Информационна кампания “Устойчиво развитие на Добруджа чрез Общата Селскостопанска Политика на Европейския Съюз” е към своя край    
Европейски съюзИнформационната кампания “Устойчиво развитие на Добруджа чрез Общата Селскостопанска Политика на Европейския Съюз” е към своя край. Тя се реализира в периода Май-Декември 2010 като имаше за цел да подпомогне популяризирането на мерките, свързани с агро-еколoгията в трансграничния регион България-Румъния. Кампанията се организира и координира от Сдружение “Добруджанско Аграрно и Бизнес Училище” (България) и Сдружение “Маре Нострум” (Румъния) и се финансира от Европейската Комисия.

В рамките на кампанията, партньорите успешно създадоха информационен интернет портал на три езика - български, румънски и английски език. Редица информационни материали – бюлетини, брошури, наръчник за добри практики – бяха разпространени безплатно и засегнаха важни за потребителя теми като ползите от Общата селскостопанска политика, биологичното земеделие и принципите за въвеждане на добрите земеделски практики. Материалите и главно наръчникът срещнаха особено добри отзиви заради ценното си съдържание.

 

Множеството фокус-семинари в България и Румъния пък, имаха за цел да разпространят информация относно Общата селскостопанска политика, възможностите за финансиране на проекти от селскостопанска тематика, добрите селскостопански практики в Добруджа, екологичния и селски туризъм, видовете наторявания, генно-модифицираните продукти и много други. А чрез пътуващи семинари, много хора получиха лични консултации от водещи експерти в сферата на агро-екологичното селско стопанство. На семинарите присъстваха селскостопански производители, животновъди, представители на местните власти, както и хора, желаещи да се занимават със селско стопанство или агро-екология.

 

Проучване „Нуждите от обучение на селскостопанските производители” бе организирано с цел да покаже от какви теми се интересуват гостите и в резултат се предоставиха възможно най-подходящите и най-полезни консултации. Проучването включи и други важни въпроси като информираността на населението за Общата селскостопанска политика, ползите и недостатъците в нея и други. Данните от проучването ще бъдат обобщени и популяризирани на интернет страницата на проекта.

Благодарение на ключовите си партньорства, организаторите се погрижиха тематиката да получи по-голяма популярност и чрез медиите – излъчиха се поредица от тематични радио предавания. Направиха се видео клипове и телевизионни интервюта. А благодарение на Добрички Панаир АД – лоялен партньор на Добруджанско аграрно и бизнес училище – информационната кампания успя да организира и международна конференция, на която присъстваха над 100 човека.

 

Основната цел на кампанията – да се информира населението за практичността на Общата селскостопанска политика – се реализира успешно. Така например, благодарение на кампанията „Устойчиво развитие на Добруджа чрез Общата селскостопанска политика на Европейския Съюз”, хора от Добруджа намериха практическо решение на своите бизнес идеи. Маринела Георгиева, гост лектор на част от семинарите и експерт в Национална агенция по съвети в земеделието, сподели, че след един от семинарите и поредната лична консултация, човек от присъстващите гости на семинара е успял да направи бизнес план и да го предаде като проект за финансиране.

 

Въпреки, че кампания е вече към своя край, от Добруджанското аграрно и бизнес училище съобщават, че ще продължават да популяризират важни агро-екологични тенденции и програми. Сайтът на проекта – www.agro-help.eu – съдържа информация, свързана с Общата селскостопанска политика на Европейския съюз, добрите практики от България, Румъния и света, полезни връзки, отнасящи се до агро-екологията и селското стопанство. ДАБУ, от своя страна, ще продължи да се стреми да запази статута си на една от най-важните и значими институции в Добруджа.

 

 

 

 

“Добруджанско аграрно и бизнес учлище”

 


Сходни връзки

Информационна кампания “Устойчиво развитие на Добруджа чрез Общата Селскостопанска Политика на Европейския Съюз” е към своя край | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди