изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:14 EEST
КОЛЕДЕН УЮТ И ТОПЛИНА В СОЦИАЛНИТЕ ДОМОВЕ    
Коледа

КОЛЕДЕН УЮТ И ТОПЛИНА В СОЦИАЛНИТЕ ДОМОВЕ



ГОДИНАТА БЕ ТЕЖКА, НО НЕ СЕ ОТЧАЙВАМЕ

 

"Изморихме се от тежката година. Но няма да се оставим. Не се отчайваме" - това сподели предпразнично директорката на дома "Св. Николай Чудотворец" в с. Крушари Юлия Върбанова. И тази година служители на дома ще вземат в домовете си дечица за коледните празници. Ще ги зарадват с топлината на семейния уют. За другите в дома коледните празници също ще бъдат светли и хубави, защото персоналът се грижи за децата и младежите с много обич и всеотдайност - не само сега, а през цялата година. Напук на всичко! "Много ни проверяват - един влиза, друг излиза. Но всичко това ни амбицира още повече" - категорична е директорката Юлия Върбанова. Тя добави, че наскоро Нотариалната камара в България е провела благотворителен бал, средствата от който - над пет хиляди лева, ще бъдат отново за дома в Крушари. Да не пропускаме и другите приятели - Даниела и Юлиян Димитрови, Евангелска църква - Добрич, община Крушари, "Девня цимент", фирма "Драва", "Горско стопанство". Благодарение на приятелите и дарителите, които подават ръка на дома, както и на хората с големи сърца, работещи в социалното заведение, неговите възпитаници ще имат топла и изпълнена с обич Коледа.

 

ПЕТ ПОСТНИ ЯСТИЯ ЩЕ ХАПВАТ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА

 

Както повеляват традициите ще бъде отбелязана Коледа в Дома за стари хора в Добрич. Това каза за НДТ директорката Антоанета Пантелеева. За Бъдни вечер на трапезата ще има задължително пет постни ястия - сарми, пълнени пиперки със зрял фасул, ашуре и др. На Коледа домуващите ще хапват печено месо и салатка, а така също ще се сгреят с чаша вино. Както всяка година, и сега, в дома очакват сурвакари. За 28 декември пък певческата група е подготвила концерт, на който ще прозвучат коледни песни, а събитието ще бъде приятна среща на възрастните хора на сладки и чаша чай.

 

Наскоро домът е получил като дарение купон за хранителни продукти на стойност 500 лева от фирма "Възход - Арньо и сие", съобщи още директорката. Дарение за възрастните хора в навечерието на празниците направило и американско семейство.

 

УСПЕШНА ГОДИНА ИЗПРАЩА ДОМ "ДОБРУДЖАНЧЕ"

 

Емоционална в положителен аспект година изпраща домът за деца "Добруджанче" в село Овчарово. Понастоящем в социалното заведение има едва 19 дечица, като само преди около година и половина те са били близо 50. Така се изпълнява и основната цел - всяко дете да има семейство. Част от децата са настанени в приемни семейства, а други - осиновени - освен в България, още в Кипър, Италия и т.н., посочи директорката на дома Ивелина Йорданова. По думите й, успехите се дължат на съвместната работа на няколко институции. Само едно от децата е взето от неговите биологични родители. Ив. Йорданова говори с огромно вълнение за начина, по който се променят малките момичета и момчета, когато отидат в семействата, където за тях се грижат с много топлина и обич. "Щастливи са" - категорична е директорката на дома и подчертава, че целият персонал на социалното заведение е изключително емоционално  обвързан с дечицата. Наскоро тя се обадила на детенце, осиновено в Кипър, за да му честити рождения ден, и е категорична: "Усилията, които полагаме, си струват!".

Естествено, и в дом "Добруджанче" посрещнаха дядо Коледа. А децата го поздравиха със своите прекрасни изпълнения. Пред белобрадия старец се представи и танцовият състав към дома, ръководен от Александър Александров и Юри Митев. Дядо Коледа от своя страна зарадва малките момичета и момчета с прекрасни подаръци.

 

КУПОН В ДОМ "ДЪГА"

 

С много настроение посрещат коледните и новогодишни празници в дом "Дъга" в Добрич. Децата и младежите, настанени в него, спретнаха коледно тържество, каза директорът Николай Раданов и добави, че домът е получил купон за 500 лева за хранителни продукти от фирма "Възход - Арньо и сие". Празник ще се вихри и навръх 31 декември - с много музика, танци и настроение. Макар и малко, все пак има момичета и момчета, които са взети за празниците от своите биологични семейства, посочи още директорът на дома Николай Раданов. НДТ

 


Сходни връзки

КОЛЕДЕН УЮТ И ТОПЛИНА В СОЦИАЛНИТЕ ДОМОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди