изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:12 EEST
Новогодишно обръщение на президента Георги Първанов    
Новини Новогодишно обръщение на президента Георги Първанов

Драги сънародници,

След броени минути старата 2010 година ще остане в историята. Годината беше нелека, но не бих искал да я оценявам - вярвам, че всеки от вас има свое мнение за постигнатото и за пропуснатото. Равносметката на изтичащата година едва ли ще ни обедини, но можем да бъдем единни в надеждите и очакванията за предстоящата година. От векове хората посрещат Новата година с пожелания за здраве, късмет и успехи. Когато си пожелаваме късмет и успехи, нека да помним, че те не идват като новогодишен подарък, че благополучието на България е постижимо, ако имаме разбирателство и единение като народ, като общност. Успехът ни е възможен, ако се осъзнаем като нация, която не е заложник на миналото; ако мислим за държавата си не с хоризонта на мандатите, от избори до избори, а вдигнем погледа и си поставим по-амбициозни цели. Успехът ни е постижим, ако в духа на националната традиция и на европейската политика подкрепим хората на духовността; тези, които могат да бъдат двигатели за постигането на голямата цел за „икономика и общество на знанието”. Късметът може да ни споходи, ако подкрепим и предприемчивите и им дадем шанс да излязат по-силни от кризата. И най-сетне, но особено важно по значение - успяваща България означава справедливо и солидарно общество; означава повече мисъл и грижи за бедните, безработните; за всички онези, които не могат да правят планове за годината, защото живеят за днешния и в неизвестност за утрешния ден. Когато си пожелаваме крепко здраве, нека не забравяме, че то не може да е просто късмет от ритуалната пита, а трябва да е първа грижа, приоритет за онези, които сме призвани по волята на народа да ръководим държавните дела. В празничната вечер по традиция сме със семействата си, с приятелите, с любимите си хора. В тези мигове нека си пожелаем повече уважение и грижи за нашите възрастни родители; признание за техния труд. Показахме, че солидарността е дълбоко присъща на българската общност, като дарихме отново надежда на деца в беда чрез кампанията „Българската Коледа” и много други благородни инициативи. Но и като общество, и като държава ние дължим още много на децата - и на тези в неравностойно положение, и на способните, на даровитите ни млади хора, които заслужават повече подкрепа и възможности за образование и реализация.Новогодишната нощ ни изпълва с радостни очаквания и добри чувства. Иска ми се да вярвам, че ще запазим и пренесем напред тази добросърдечност, която като дебелите преспи на януарския сняг ще покрие грубостта, озлоблението, враждебността. И тогава може би няма да гледат на нас като на най-тъжното място на света. Нашето общество е разнолико - в социален, религиозен и етнически смисъл. Нека си пожелаем да има все повече взаимно уважение и единство в разнообразието на обичаи и традиции. Изпращаме нашия новогодишен поздрав за всички, които са далеч от Отечеството, но живеят с мисълта за утвърждаване на българското, за изграждане позитивния образ на България.

Драги сънародници,

Да си пожелаем мир, стабилност и сигурност на държавата ни; на институциите - разум и отговорност, идеи и действеност за доброто бъдеще на България!
Да укрепваме националното си самочувствие и достойнство, да разширяваме доверието между нас и нашите съюзници, партньори, приятели, съседи!
Нека през новата 2011 година да се сбъднат желанията и мечтите ни!
Нека новата година да е мирна и благодатна за България!
Да ни е честита 2011 година!
 
 


Сходни връзки

Новогодишно обръщение на президента Георги Първанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди