изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:27 EEST
Дилма Русеф се закле като президент на Бразилия    
По света Дилма Русеф се закле като президент на Бразилия. 62-годишната Русеф, която има български корени, е първата дама, заела поста на държавен глава в Бразилия. Русеф наследява мястото на най-успешния президент в историята на страната - Луиш Игнасио Лула Да Силва, предаде КРОСС. Инагурацията започна под проливен дъжд. Дилма Русеф мина през централния булевард на столицата Бразилия в специалния автомобил Ролс-Ройс, използван само в особено тържествени случаи, ескортирана от шест служителки на бразилската полиция. Заради дъжда Русеф помаха на събралите се от двете страни на улицата близо 70 000 души през стъклото на колата.

Първата спирка по време на 4-часовата церемония бе сградата на Националния Конгрес, където тя поздрави депутатите и положи своята президентска клетва пред Конституцията на страната.
 
По-рано днес президентът Георги Първанов поздрави най-сърдечно от свое име и от името на българския народ Дилма Русеф по повод встъпването й в длъжност като президент на Федеративна Република Бразилия, съобщиха от администрацията на държавния глава. В поздравителния адрес президентът покани Дилма Русеф да посети България. "Бих искал отново да потвърдя поканата си да гостувате в България и Ви уверявам, че на българска земя ще бъдете посрещната с радост и гордост, каквато е оказвана на малко президенти. Още повече, че през идната година се навършват 50 години от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Бразилия, която е чудесен повод да отбележим заедно", посочва още Георги Първанов в поздрава си.

Вечерта в Бразилия продължава с песни и танци до шест и половина бразилско време, когато новият бразилски президент ще посрещне на коктейл всички чуждестранни делегации. Предвидени са кратки срещи с всеки държавен или правителствен лидер, като тогава Бойко Борисов ще предаде поздравителното писмо от председателя на Европейския съвет Хермн ван Ромпой, допълва bTV. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Дилма Русеф се закле като президент на Бразилия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди