изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:21 EEST
Цветанов: Не гледам към Дондуков 2    
Политика Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви в интервю за БТА, че темата за евентуалната му кандидатура за президент не е актуална за дискутиране. Искам да кажа едно - няма политическо решение за бъдещ кандидат за президент на партия ГЕРБ. В момента се възприемам само като вицепремиер и министър на вътрешните работи, каза Цветанов. Запитан дали гледа към "Дондуков" 2, Цветанов каза: Не. Гледам само към изпълнението на служебните си задължения на "Шести септември" 29.

Министърът на вътрешните работи отбеляза, че един от най-важните приоритети за тази година е техническата готовност за изпълнение на критериите за влизане в Шенген и гарантиране на външната граница на ЕС.

Според вицепремиера може би в средата на 2011 година реално ще заработи новият специализиран съд.

Той не конкретизира колко би струвало създаването му.

Делата срещу тежката организирана престъпност ще преминат в спецсъда, което ще е много по-добре за държавата и обществото, коментира министърът на вътрешните работи.

Запитан "Гарантирате ли, че в България няма полицейщина?", Цветанов отговоря:

"Полагаме усилия да гарантираме правовия ред в страната и развитието на демокрацията като страна - член на ЕС. Но когато някой излезе извън закона, наруши правата на гражданите, държавата да може да го санкционира. Това не е полицейщина".

За случая в Горна Оряховица Цветанов е категоричен:

"В изказванията по случая, преди да оглася декласифицираните СРС-та, имаше политическо говорене и манипулиране на обществото, които налагаха усещането за полицейщина. Но от това, което хората чуха от трибуната на парламента, си създадоха представа за реалностите и действията, които предприехме по случая.

Това, което продължи да се говори е, че има някакво отношение от страна на МВР спрямо лекарите. За съжаление, заради политическия популизъм и действията на опозицията нямаше второ изслушване. Фактът, че се извиних на стойностните лекари в България, показва уважението ми към тези, които помагат и спасяват ежедневно човешки живот". http://www.dnes.bg/

Станете ни приятел във Facebook
Станете ни приятел
във Facebook

Бойко: На колегата Цветанов ще му приляга този пост (президентския)

Борисов предупреди да не ”мачкат” Цветанов

 


Сходни връзки

Цветанов: Не гледам към Дондуков 2 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди