изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-29 @ 07:54 EEST
Добричкият окръжен съд призна за виновен 41-годишен, дал 10 лв. подкуп    
Ред и сигурност

Наказание 4 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 800 лв. наложи Добричкият окръжен съд на 41-годишния Огнян Й. Ч. Той бе признат за виновен за това, че на 13.09.2010 г. в гр. Добрич, е дал дар – сумата от 10 лв. на две длъжностни лица – служители на Първо РУ „Полиция” – гр. Добрич, за да не извършат действие по служба – съставяне на Акт за установяване на административно наказание, за допуснато от него нарушение по Закона за движение по пътищата за това, че същия ден около 15,30 ч. при движение по булевард в областния град, е управлявал личния си лек автомобил „Форд Транзит с изтекъл срок на Акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата от 23.10.2009 г. 

По молба на адвоката на Огнян Ч. и след като той се призна за виновен и даде съгласие да не се събират доказателства, извън посочените в обвинителния акт, Добричкият окръжен съд допусна делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. С тази процедура е съобразено и наложеното на подсъдимия наказание, като съдът намали с 1/3 определеното му наказание от 6 месеца условно лишаване от свобода.

В обвинителния акт е посочено, че Огнян Ч. притежава валидно свидетелство за управление на моторно-превозно средство. Многократно са му били съставяни Актове за установяване на административни нарушения, извършени по Закона за движение по пътищата. На 13.09.2010 г. около 15,30 ч. той се движел с личния си автомобил по булевард „Русия” в Добрич, когато бил спрян за проверка от автопатрул на Първо РУ „Полиция” – Добрич. Служителите на реда му поскали документите за проверка, а Огнян Ч. отвърнал, че не може да предостави контролния талон  към Свидетелството за управление на МПС, тъй като се намирал в КАТ – Добрич. Вместо него предал за проверката Акт за установяване на административно нарушение, съставен на 23.10.2009 г. от КАТ „Пътна полиция” – Добрич. Единият полицай му обяснил, че срокът, в който може да управлява автомобил с този акт е едномесечен, а видно от датата на акта, той отдавна е изтекъл. Това представлява нарушение на Закона за движение по пътищата, за което следва да му бъде съставен нов акт. Двамата полицаи се отправили към  патрулния автомобил. Единият започнал да пише акта в колата, а другият застанал в близост до нея.

Тогава подсъдимият излязъл от своя автомобил, приближил се до полицейския, пуснал през отвореното стъкло на предната дясна врата на седалката на служителя на реда сгъната банкнота от 10 лв. и казал: „Да се почерпите!” Полицаите уведомили по радиостанцията оперативния дежурен, който изпратил незабавно на мястото на инцидента дежурната следствено-оперативна група.

Пред съда Огнян Ч. заяви, че съжалява за стореното, но го е направил, за да не му бъде съставен нов акт. Той има средно образование, живее на семейни начала, работи като музикант, не е осъждан.

03.01.2011 г.                                                        Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд призна за виновен 41-годишен, дал 10 лв. подкуп | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Добричкият окръжен съд призна за виновен 41-годишен, дал 10 лв. подкуп
Автор: Anonymous да 2011-01-03 @ 14:53 EET

Абе, не ни занимавайте с глупости.10 лв.подкуп ала-бала.

Добричкият окръжен съд призна за виновен 41-годишен, дал 10 лв. подкуп
Автор: Anonymous да 2011-01-03 @ 16:43 EET
А КОКОШКА НЯМА ПРОШКА!
Добричкият окръжен съд призна за виновен 41-годишен, дал 10 лв. подкуп
Автор: Anonymous да 2011-01-03 @ 18:58 EET

Към: Пресслужба Добрички окръжен съд

ВРЕМЕ Е ДА ОБЯВИТЕ ГОЛЕМИТЕ СУМИ!

 НЯМА СТРАШНО!

ВСИЧКИ ЗНАЕМ КОИ И КОЛКО СА!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди