изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:11 EEST
4-годишно дете почина след операция на сливиците    
Здраве На връх Бъдни вечер четиригодишно дете почина в ИСУЛ "Царица Йоана" в София при усложнения след операция от сливици. Родителите са подали жалба в полицията за лекарска небрежност, съобщи bTV. Гергана е на 4 години и половина, когато преди два месеца родителите й я водят на консултация в ИСУЛ за сливиците. Детето има постоянни възпаления, диша трудно и близките му искат да решат проблема с евентуална операция. Изследванията на Гергана, нужни за операцията, са проблемни и личният лекар на семейството смята, че операцията ще бъде отложена.

Доктор Михаил Маджунов от ИСУЛ обаче казва, че операцията може да се извърши и насрочва дата - 8 декември. Казах му, че детето кашля, ако може да се отложи операцията, разказва майката Анна Йорданова. Гергана обаче е оперирана и изписана в същия ден. В следващите две седмици момичето е водено три пъти на преглед заради усложнения и кървене. Маджунов всеки път казва, че е добре. Накрая Гергана е приета в болницата на 23-и декември в тежко състояние и почива след кръвоизлив на операционната маса.

Родителите са категорични, че става въпрос за лекарска немарливост. Според бащата Пламен Илиева, последният екип, който я оперира, обаче не е виновен, а се е опитал да я спаси.

Личната лекарка на семейството д-р Мария Трифонова смята, че става дума за грешна преценка дали детето може да се оперира или не.  Може би не е добре свършена работа като операция, каза тя.

До две седмици вътрешна проверка в ИСУЛ трябва да излезе със заключение за случая. Искаме да си дадем отговор защо детенце на 4 и половини годинки е дошло на крака, а ние го върнахме на родителите в ковчег, каза доц. д-р Бойко Коруков, изпълнителен директор на ИСУЛ. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

4-годишно дете почина след операция на сливиците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди