изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:24 EEST
Наказания заради хаоса с яслите    
Новини За напрежението около записването в детските ясли в София, Йорданка Фандъкова намери виновни. Тя обеща, че общинските служители, които не са въвели навреме електронната система за записване, ще бъдат наказани. Това би трябвало да "стопли" замръзналите през изминалата нощ родители, които дежуряха, за да запазят ред за записване на децата си. Днес кметицата призна, че подготовката за електронно записване се е забавила необосновано и пое ангажимент през 2012-та това вече да не се случва.

Стотици родители вчера цял ден и цяла нощ мръзнаха пред входните врати на детските ясли. С надеждата, че това няма да е напразно, хората си създадоха стройна организация - със списък на чакащите и проверки на всеки 3 часа, който отсъства два пъти - губи реда си.

А списъкът ставаше все по-дълъг. По-предвидливите донесоха червено винце, чай и дърва за огън. На сутринта директорката на яслата попари надеждите на част от премръзналите родители.

В София местата в детските ясли са около 6000. Но само за част от тях може да се кандидатства през интернет- тези към детските градини.

За другите места, които са само в ясли се чака по цели денонощия, просто защото на са включени в информационната система на общината. Кметът на София Йорданка Фандъкова призна, че служители на общината не са си свършили работата.

Фандъкова обеща до края на годината яслите да бъдат включени в електронната система, за да може догодина родителите да не се редят за места посред нощите.

http://bnt.bg

 


Сходни връзки

Наказания заради хаоса с яслите | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Наказания заради хаоса с яслите
Автор: Anonymous да 2011-01-03 @ 20:52 EET

Който иска детето му да е без трудности в ясла, да дойде в Добрич да живее! Но тук пък няма работни места.

Наказания заради хаоса с яслите
Автор: Anonymous да 2011-01-05 @ 01:21 EET

А деца кой ще ни направи? :-))))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди