изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:02 EEST
Полицията хвана кметски джип със синя лампа    
Ред и сигурност

Полицаи откриха синя лампа, монтирана на таблото на служебния автомобил на кмета на Община Шумен Красимир Костов при проверка заради неправилно изпреварване. Служебният джип „Фолксваген Туарег” със софийска регистрация e бил спрян от полицейски екип от Горна Оряховица край лясковското село Добри дял заради неправилно изпреварване на опасен участък, съобщи шефът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново комисар Живко Коцев, цитиран от "Фокус".



В автомобила, освен шофьора Христо Стойчев, са били Красимир Костов (БСП) и шефът на фирма "Титан БКС" Христо Николов.

Комисар Коцев уточни, че за синята лампа не е имало разрешение от МВР. Въпреки това, докато са уточнявали повода и основанието за тази полицейска проверка, шофьорът и Христо Николов казали на полицаите: „Виждате, че има тук полицейска лампа, защо ни спирате?”.

По думите на полицейския началник шофьорът и шефът на фирмата са проявили абсолютно провокативно и непристойно поведение.
"Започнали са да отправят заплахи за уволнение спрямо служителите. Това е наложило да се извърши по-обстойна проверка в Районното управление в Горна Оряховица. Там се оказва, че Николов няма документи за самоличност. Съставен му е акт по Закона за българските лични документи. По отношение на шофьора е съставен фиш за неправилното изпреварване. За случая е сезирана горнооряховската районна прокуратура, която ще образува преписка”, допълни Живко Коцев.

Той добави, че шуменският кмет се е държал абсолютно нормално и не е имал нищо общо с поведението на спътниците си.

Самият Красимир Костов опроверга твърденията на полицията за грубо поведение от страна на спътниците му, както и че синята лампа е притежавана неправомерно.

„От служебния инвентар на автомобила беше иззета, неправомерно, според мен, синя сигнална лампа. Тя е инвентар, който служи на кмета, при опериране в условията на бедствия и аварии, съгласно Закона за бедствията и авариите. Лично моето мнение на този етап е, че това беше неправомерно действие, беше си пар екселанс вид арестуване, след като ни отне 2 часа и 45 минути и наруши графика на всички срещи в София, с които аз работя, за да преодолея условията за бедствено положение в Шумен (има предвид спряното парно в града, като въпросът беше междувременно уреден на среща в Министерския съвет - бел.ред.). По начина, по който това беше реализирано, недвусмислено води към извода, че е вид репресивно поведение, за което аз ще си потърся правата надлежно, след като се върна в Шумен, консултирайки се с моите юристи”, обясни кметът на Шумен, цитиран от "Фокус".

Миналия февруари вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че при встъпването му в длъжност е заварил 587 неправомерно издадени разрешения за специален режим на движение, при който може да се ползва синя лампа. Той увери, че е разпоредил подобни разрешения да бъдат иззети. Според министъра синя лампа могат да ползват само колите на МВР, НСО, на военното министерство и Народното събрание. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Полицията хвана кметски джип със синя лампа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди