изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:25 EEST
Хванали жена на наш дипломат да краде в Берлин    
По светаСъпруга на български дипломат в Берлин е била хваната при опит за кражба в магазина за хранителни стоки "Кайзерс", съобщи в. „Берлинер цайтунг" (berlinonline.de/berliner-zeitung), цитиран от БГНЕС. Полицията обяви, че 56-годишната българка, която също като съпруга си разполага с имунитет, е била заловена с "няколко стоки за всекидневна употреба" на 27-ми декември.
Магазинът се намира близо до българското посолство в германската столица. От полицията не пожелали да дадат повече данни за извършителката, а вестникът жлъчно обяснява, че "жената няма от какво да се страхува".



При подобно провинение през миналата година бил заловен и заместник-полицейският аташе на френското посолство. На излизане от магазина, в който пазарувал, се задействала алармената инсталация.
В торбата на френския дипломат открили кутия с крем "Нивеа", която той не бил платил. Местната охрана не повярвала на дипломатическите обяснения за неволна грешка. Случаят обаче, както може да се очаква, приключил много бързо.

Най-честите провинения на чуждите дипломати в Берлин са по улиците. Арабите и руснаците са известни с това, че не обръщат внимание на ограниченията за скоростта и понякога организират истински състезания.
През 2009 г. например е имало общо 8610 случая на шофьорски провинения от страна на чужди дипломати. Пресметнато в глоби това би означавало близо 200 000 евро в хазната на града.

Заради дипломатическия имунитет обаче провиненията остават само номер в полицейската статистика.
В нея има и такива "бисери" като случката с египетски дипломат, който оставил 13-годишния си син да шофира по една от натоварените берлински улици, защото "на детето му се приискало". Спрян от полицията, бащата, който седял до невръстния си син, показал дипломатическия си паспорт и се измъкнал без глоба.

Обикновено за такива провинения научава само германското външно министерство. Там провинилите се чужди дипломати биват привиквани само тогава, когато са натрупали доста грехове. На съответния посланик се предлага тактично да изпрати подчинения си обратно в родината.

Иначе полицията има право да разследва само ако се е стигнало до тежко престъплениеq а това се случва рядко.

"Берлинер Цайтунг" припомня за някогашния злополучен български посланик Николай Апостолов, който през 2007 г. бе принуден да напусне Германия заради арогантността и глупостта си.

Полицията спряла българския посланик, защото карал на зиг-заг. Той набил спирачки, но после натиснал газта и се опитал да избяга, блъскайки един от полицаите. http://m.vesti.bg/
 


Сходни връзки

Хванали жена на наш дипломат да краде в Берлин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди