изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:11 EEST
Опитаха да отвлекат свидетел срещу ”Килърите”    
Ред и сигурностТрима маскирани мъже с джип опитаха да отвлекат ключов свидетел в аферата "Килърите", но той успя да им се изплъзне и да се скрие в полицията. Инцидентът е станал в понеделник вечерта, но не е огласен от МВР, пише в. "24 часа". Жертва на нападението е Боян Джамалов, разкри медията. Той е вторият свидетел на прокуратурата, който разказва как в Пловдив шефът на "Килърите" Петър Стоянов-Сумиста е взел на ръка 60 000 лв. като втори транш за организацията по убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и търновския адвокат Петър Лупов.

Джамалов е нападнат до дома му в Долна Диканя около 18 ч. Той успял да се изплъзне от похитителите си точно преди да го вкарат в джип и потърсил убежище в близкото полицейско управление. Там е подал жалба за нападението и полицаите уведомили прокурорката в Шумен и антимафиотите в София, които разследват аферата.

Източник от МВР съобщи, че са взети всички мерки за охраната на ключовия свидетел. Във вътрешното министерство смятат, че със сигурност целта на отвличането не е била откуп, а Джамалов да бъде притискат с всевъзможни средства, включително и насилие, да оттегли показанията си срещу хората на Сумиста.
Шефът на федерацията по сумо силно се надявал, че в съда свидетелите ще се притеснят и ще се отрекат от всичко, казано на разследващите.

Джамалов е многократно регистриран за рекет, побоища, хулиганство. Близък е на известния бандит Янко Ваташки-Лудия.

Според запознати натискът върху разследващите по случая "Килърите" продължава след многобройните припадъци в съда на Петър Стоянов.

На 11 януари Софийският апелативен съд предстои да се произнесе дали да бъдат освободени от ареста обвиняеми по случая, включително и бизнесменът Георги Вълев, който според разследващите е свързан със Сумиста и с поръчковите разстрели, извършени от бандата.
Подозират, че е замесен и в покушението срещу банкера Емил Кюлев.

Сумиста е обвинен за помагачество при убийствата на Петър Лупов, на Румен Рачев, на софийския бизнесмен Борислав Георгиев и на шефа на ФК "Рилски спортист" Юри Галев, както и за ръководене на организирана престъпна група.
http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Опитаха да отвлекат свидетел срещу ”Килърите” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди