изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:08 EEST
ВЗРИВ НА РЕЗЕРВОАР ПРАТИ ТРИМА В БОЛНИЦА    
Ред и сигурностТрима мъже от Добрич пострадаха при взрив на резервоар в работилница по ул. "Димитър Ковачев", съобщиха от Областната дирекция на МВР.


Двама от ранените са с опасност за живота във Военномедицинска академия във Варна.
Инцидентът станал около 15.30 часа на 4 януари. Собственикът на работилницата Валентин Койчев Коев /41/ извършвал заварка на резервоар на товарен автомобил за дизелово гориво с вместимост около 800 литра. Резервоарът му бил занесен от Петко Димитров /64/ и сина му Диян Георгиев /41/. Двамата уверили Валентин, че са го почистили както е необходимо. По време на заваряването обаче резервоарът се взривил. В резултат на ударната вълна и пламъците са ранени и тримата. Нанесени са значителни материални щети по оборудването на работилницата, резервоарът се е разпръснал, избити са вратите и стъклата на работилницата. От взривната вълна са пострадали и два леки автомобила, паркирани в близост - те са с изпочупени прозорци.
Собственикът на работилницата и Петко Димитров са настанени за лечение в Отделението по термична травма и пластична хирургия във ВМА-Варна. Валентин Коев е в реанимация в тежко състояние, има 20 процента изгаряния, каза за НДТ началникът на отделението д-р Йоланда Заякова. Вероятно ще се наложи и хирургическа намеса. Петко Димитров е със 7 процента изгаряния, и неговото състояние е сериозно. И двамата са с поражения основно по ръцете и лицето. Третият пострадал - Диян Георгиев, е настанен за наблюдение в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.
В резервоара е била съхранявана лесно запалима течност, вероятно газьол, каза за НДТ началникът на звено "Пожарна безопасност" комисар Димчо Симеонов. По думите му, има процедури по Наредбата за безопасност при извършване на огневи работи, които не са били изпълнени. Трябвало е преди началото на заваръчните работи резервоарът да бъде пропарен, почистен, да бъдат взети проби, за да се установи дали има наличие на пари.
По случая е образувано досъдебно производство. НДТ


 


Сходни връзки

ВЗРИВ НА РЕЗЕРВОАР ПРАТИ ТРИМА В БОЛНИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди