изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:36 EEST
1 242 СЕ ИЗСЛЕДВАХА ЗА СПИН ПРЕЗ М. Г.    
Здраве1 242 жители на Добричка област посетиха през м. г. Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/ СПИН /КАБКИС/ към РИОКОЗ в Добрич, съобщиха от здравната инспекция.


Кабинетът функционира в рамките на националната програма  “Превенция и контрол на ХИВ/ СПИН”. В него се предлага пред-тестово и след-тестово консултиране, както и безплатно изследване с бърз тест за СПИН. Основната цел на КАБКИС е да се привлече общественото внимание към проблема ХИВ/ СПИН, да се популяризира безплатното изследване и консултиране за ХИВ и да се подкрепи безрисковото сексуално поведение.
Наблюденията през последното десетилетие показват, че превантивното консултиране за ХИВ има съществен ефект за намаляване на разпространението на полово предавани инфекции чрез ограничаване на рисковото поведение, посочват от РИОКОЗ  В това отношение доброволното консултиране и изследване за ХИВ е доказало положителния си ефект върху промяната на рисковото сексуално поведение и превенцията на ХИВ инфекцията.
КАБКИС се помещава в дирекция “Опазване на общественото здраве” на РИОКОЗ-Добрич, ул. “Кирил и Методий”№57, ет. І, стая 115, тел.: 058/604 613. НДТ
 


Сходни връзки

1 242 СЕ ИЗСЛЕДВАХА ЗА СПИН ПРЕЗ М. Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди