изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:09 EEST
Разкриха подслушани разговори на Танов    
НовиниСкандални записи на два разговора на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов с министъра на финансите Симеон Дянков и един със заместника му Владислав Горанов бяха публикувани днес. Разговорите са записани на аудиофайлове, съобщи на пресконференция в БТА главният редактор на в. "Галерия" Кристина Патрашкова, която ги е изпратила на главния прокурор. Тя уточни, че аудиофайловете са били получени на флаш памет, адресирани до зам.-главния редактор Явор Дачков. Разговорите са били проведени през май миналата година, по време на публичния скандал, когато вътрешният министър Цветан Цветанов обвини Танов, че не се справя с контрабандата. Според Патрашкова тези записи "повдигат завесата над въпроса къде са парите от контрабанда".

Тя обобщи какво се съдържа в разговорите. "Ваньо Танов е подложен на доста сериозен натиск от страна на МВР и лично на Цветан Цветанов. От своя страна Танов притиска няколко фирми, които според МВР не бива да бъдат притискани. Нещо повече, Цветан Цветанов заблуждава премиера и дори го лъже. Финансовият министър Симеон Дянков е загубил доверието на премиера и това се е случило още през май миналата година. Това е констатация, която се прави от заместника на Дянков Владислав Горанов", разказа журналистката, цитирана от БГНЕС.

"Аз искам да се разхождам и да гледам хората в очите. Значи или той (Бойко Борисов - бел. ред.) осуетява и да престанат с тез измишльотини, или аз си тръгвам, във вторник излизам и казваме нещата от "А" до "Я" с истинските им имена", казва митническият шеф в разговора си с Дянков, който беше излъчен по време на пресконференцията.

"Всичко е толкоз популистко, толкоз тъпо", казва още Танов за Цветанов във втори запис. В разговорите шефът на митниците използва и следните изрази по адрес на вътрешния министър: "И как да се бориш, когато насреща си имаш човек, който... нямам думи", "Отврат са, повръща ми се, слушат ме, но не ми дреме на жилетката, защото не се говори с аргументи, а се говори с измислени...", "И всички приказваха едно преди това, сега се измятат и въобще к'во да...".

В друг разговор Танов се оплаква на министъра си, че заблудата е за това, че заместник-директорът на агенцията Антоний Странджев се е срещал с Румен Петков, като целта била да го злепостави и да го принуди да си тръгне (което и стана).  "Той (Цветанов ) излъга премиера, че Странджев се е срещал с Петков, а има разговор... Той настройва и премиера". В разговора с Горанов пък има намек за партийни назнечения

"Да де, но премиерът е умен за разлика от него. Премиерът все пак знае какво е важно за всички и според мен той ще се държи", отговаря му Симеон Дянков.

След това шефът на митниците се оплаква, че на мястото на Странджев ще назначат друг и той ще стане пионка.
"Те долу ще си командват к'во да прави, кои фирми да обслужва, защото целият проблем е заради две-три фирми, които аз ги натискам. не се тръгва срещу фирми, за които с години се е знаело, че са под покровителството на тоз и на оня. Не са добре нещата, господин министър!", оплаква се Танов.

Танов заявава, че от МВР го притискат митниците да не работят по определени фирми, и да насочат усилията си към други. Фирмите, които се споменати поименно, са "Била" (за фалшиви бандероли) и "Лукойл" (за тежко гориво) като и двете се числят към първата категория, предаде Медиапул.
По време на разговора си с Танов Владислав Горанов пък заявява по адрес на вътрешния министър: "На всички беше ясно, че Цецо говори ангро и че не е запознат с материята. Това, повярвай ми, и на Бойко Борисов му е ясно".
Горанов описва своя шеф Дянков като некомпетентен човек, който "е загубил всякакъв авторитет пред премиера с действия и бездействия". Според зам.-министъра Дянков и Цветанов са се хванали "гуша за гуша". Горанов не е особено ласкав по отношение на шефа си: "Симеон, ъъъ, не работи достатъчно".

Патрашкова отрече връзка между получените разговори и случая с ръководителя на сектор в дирекцията за борба с корупцията в ДАНС Божидар Налджиев. В края на миналата година няколко медии съобщиха, че той е бил засечен да изнася информация към Алексей Петров и групата му "Октопод".
"Никаква връзка няма, нито пък с господин Алексей Петров, който е под домашен арест и май миналата година въобще нямаше възможност да предприеме някакви действия", каза главната редакторка.

Петров, който след излизането си от ареста се включи в политическата дейност на РЗС, се смята за близък до в. "Галерия".

http://dnes.dir.bg

Борисов търси как са ”изтекли” записаните разговори на Танов

 


Сходни връзки

Разкриха подслушани разговори на Танов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди