изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:36 EEST
Борисов търси как са ”изтекли” записаните разговори на Танов    
НовиниТрябва да се разбере дали записите са „изтекли” от службите или от прокуратурата и ако това е така, не говори добре за когото и да било.
Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод стенограмата от телефонни разговори на шефа на митниците Ваньо Танов със Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов.


По-рано днес главната редакторка на сочения за близък до Алексей Петров в. "Галерия" Кристина Патрашкова изнесе пред журналисти съдържанието на записите. Смята се, че те са водени по времето на скандала от миналата година между Танов и вътрешния министър Цветан Цветанов, който го обвини, че митниците не работят добре срещу контрабандата. От тях става ясно, че Танов е бил подложен на натиск от Цветанов, за което се оплаква на Дянков.
Патрашкова заяви, че изпраща записите до главния прокурор.

По думите на Борисов още по-тревожно е, ако записите са правени със силите и възможностите на частни структури.
„Това вече не говори добре за държавата”, коментира той пред "Фокус".

Министър-председателят добави, че е готов да коментира винаги, когато има ясен източник на информация, но в случая ще се въздържи, тъй като няма такъв.
„Винаги, когато има информация, зад която стои източник с името си, съм готов да коментирам, разбира се в случаите, в които не става въпрос за класифицирана информация. Такъв беше случаят с доклада на ДАНС, който Алексей Петров донесе в Министерски съвет и който впоследствие се оказа, че е изчезнал. След като получих доклада, потърсих съдействието на прокуратурата, за да се види откъде е изчезнал", каза Борисов.

Той бе категоричен, че министрите не са събрани в правителството, за да се обичат, а за да работят заедно. 
„За мен най-важни са крайните резултати. От тяхната съвместна работа зависят приходите в хазната. Те носят приходите в хазната и водят до връщането на доверието на хората в държавата и държавността”, добави премиерът.
Той даде пример, като припомни съвместната пресконференция на Цветанов и Дянков на 22 декември. Тогава беше обявено, че над 242 милиона къса цигари са заловени през 2010 година, като през 2007 - 2009 г. са задържани едва 53,6 млн. Задържаният алкохол без бандерол е 1 700 011 бутилки. Приходите от акцизи от високоалкохолни напитки през 2010 г. имат ръст от 64 на сто или - с около 58 млн. повече.

„Не мисля да хабя енергия и да навлизам в подобни спорове за това кой как говори в личните си разговори. На България й предстоят изключително важни месеци - предстои доклад на Европейската комисия, предстоят проверки на подготовката и готовността на страната за влизането и в Шенгенското пространство. Това са далеч по-важни и отговорни задачи, решаването на които засяга пряко всеки българин”, категоричен бе Бойко Борисов.

http://dnes.dir.bg

Разкриха подслушани разговори на Танов

 


Сходни връзки

Борисов търси как са ”изтекли” записаните разговори на Танов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди