изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:22 EET
Борисов: Подслушваме властта, искам да се мразят    
Политика Всеки от висшите ешелони на властта периодично ще се подслушва и се подслушва и никой не трябва да се учудва от това. Искам министрите да се мразят, за да не покровителстват. Това каза по Нова телевизия и bTV премиерът Бойко Борисов по повод на разпространените аудио записи на телефонни разговори между Ваньо Танов, Симеон Дянков и Владислав Горанов.

Преди да излезе проверката на главния прокурор по разпространения аудио материал дали е идентичен, дали е следствие на работа на службите, дали е от частна фирма, дали е манипулиран, дали има отзад пуснат тон – никой от вас не може, нито аз, да коментираме това така ли е или не, обясни премиерът, цитиран от "Фокус".

"Да допуснем, че това, което пише е 100% така... Всеки министър, зам.-министър, началник на агенция – всеки от висшите ешелони на властта периодично ще се подслушва и се подслушва. Това е работа на службите за борба с контрабандата, корупцията и злоупотребата с власт. Тя се прави срещу действащите, а не срещу бившите и по-бившите. Така че никой да не се учудва, че това ще бъде слушано”, обясни Борисов.

Премиерът заяви още, че между двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов е имало и има тежки противоречия за това колко трябва да се съкрати съставът на МВР, колко пари допълнително трябва да се отделят за МВР или да се вземат.
„Ние сме водили спор на много висок тон с тримата по тези теми и всеки е отстоявал своите аргументи. Към Дянков аз към този момент съм отправял един упрек и него съм го казвал от трибуната на парламента – не трябваше миналата година ние да приемаме бюджет и да покрием дефицита на предишното правителство. Трябваше да го приемем с тежък дефицит, за да блесне на Станишев и компания лъжата. Ние тогава направихме грешка, за да покажем, че държавата е стабилна.
Дянков се ползва с моето доверие. В митниците – Странджев и компания не се ползваха с моето доверие и затова бяха отстранени. Танов се ползва с моето доверие, Цветанов се ползва – аз не искам от тях да се обичат, искам да са скарани, да се мразят – за да е сигурно, че никой никъде от тях не може да покровителства нищо, защото така ще се издадат – най-елементарно погледнато”, обясни Борисов.

В интервю и за bTV министър-председателят беше категоричен, че ще попита и тримата - Танов, Дянков и Горанов, наистина ли е имало натиск за покровителстване на фирми, както се споменава в разговорите. Премиерът заяви, че ако тези думи се потвърдят, ще има последствия за този, който е оказвал натиск, ако въобще има такъв.
"Дали е Цветанов, дали е Дянков, дали е Танов - мен не ме касае. Ваньо Танов вчера два часа беше в моя кабинет и такива неща, каквито се цитират в СРС-тата, не е казвал. Ядосан съм на това, че мрънкат", заяви министър-председателят. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов: Подслушваме властта, искам да се мразят | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Борисов: Подслушваме властта, искам да се мразят
Автор: Anonymous да 2011-01-06 @ 11:30 EET
да се мразят-Пълни глупости!
Борисов: Подслушваме властта, искам да се мразят
Автор: Anonymous да 2011-01-06 @ 11:50 EET

Кажи им истината Бойко! Подслушваш всеки един от нас!

Борисов: Подслушваме властта, искам да се мразят
Автор: Anonymous да 2011-01-06 @ 14:29 EET
на българина  докато не глобиш,набиеш или подслушваш за респект  не  можеш  да се справиш
Борисов: Подслушваме властта, искам да се мразят
Автор: Anonymous да 2011-01-06 @ 14:35 EET
Значи Тодор Живков е бил прав.Защо тогава
не го харесвате?

Борисов: Подслушваме властта, искам да се мразят
Автор: Anonymous да 2011-01-06 @ 18:21 EET
СВИРКИ,СВИРКИ И ИДИОТИЗЪМ!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди