изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:10 EEST
БАЛЧИК ИСКА ДА СТОПАНИСВА КРЕПОСТ    
НовиниОбщината в Балчик ще поиска от Министерството на културата да й бъде предоставено правото за безвъзмездно ползване на средновековната крепост в квартал„Хоризонт”.

Обектът от 1994 г. е със статут на културна ценност с национално значение. Целта е да се подобри състоянието на културно-историческите паметници в общината и прилежащата им инфраструктура, които не съответстват на изискванията на туристическия пазар. Ще се разчита на възможностите, които дава за финансиране оперативната програма „Регионално развитие”. Чрез операцията за подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура, могат да се възстановяват, опазват, оборудват и т.н. културни и исторически атракции. За целта обаче е нужно общината да управлява културния паметник, който е публична държавна собственост. 
На свое заседание в края на миналата година Общинският съвет е дал съгласие да бъде задвижена процедурата. Предвижда се да бъде изпратено искане чрез областния управител до министъра на културата. Окончателното решение трябва да бъде взето от Министерски съвет.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК ИСКА ДА СТОПАНИСВА КРЕПОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди