изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:51 EET
39 НАРУШЕНИЯ ПО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА СА УСТАНОВЕНИ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ    
НовиниПрез декември дирекция „Инспекция по труда” в Добрич е констатиралa 39 нарушения по заплащане на труда и 5 нарушения по организация на работното време, съобщиха оттам.

Дадени са предписания за отстраняването им.
През последния месец на годината дирекцията е извършила 52 извънредни проверки по законосъобразното възникване на трудовите правоотношения. Те са били предимно в секторите транспорт, търговия на дребно, производство на хранителни продукти, производство на облекло, ресторантьорство и строителство. При тях са установени общо 44 нарушения. От дирекцията съобщават, че през месеца не са установени наети лица без писмен трудов договор, както и работници, които са допуснати до работа преди да им е предоставени екземпляр от трудов договор и уведомление за регистрацията му в НАП.
 


Сходни връзки

39 НАРУШЕНИЯ ПО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА СА УСТАНОВЕНИ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
39 НАРУШЕНИЯ ПО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА СА УСТАНОВЕНИ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ
Автор: Anonymous да 2011-01-06 @ 15:06 EET
Да бяха минали през магазините по центъра и в почивните дни проверяващите, та да видят дали се дават почивни дни на продавачите или им се заплаща като за извънреден труд. Да не говорим за делничните дни в които работното време варира от около 9.00 до към 19.00-19.30 часа, без почивка през деня и без допълнително заплащане отново. Живеем в Талибания и Инспекцията по труда си затваря очите пред очевадни и фрапиращи нарушения. А за осигуряването за по 4 часа, а работещи по 10...за това дали има нужда от коментар?!
39 НАРУШЕНИЯ ПО ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА СА УСТАНОВЕНИ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ
Автор: Anonymous да 2011-01-06 @ 21:26 EET
Ами няма, така е за съжеление.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди