изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:17 EEST
Сигнализираха парламента, че Сидеров преиздал антисемитски книги    
ПарламентПарламентът да излезе с декларация срещу преиздадените антисемитски книги на лидера на "Атака" Волен Сидеров поискаха от Български хелзинкски комитет (БХК) в писмо до Цецка Цачева. От комитета негодуват срещу книгите "Бумерангът на злото" и "Властта на Мамона", които са отново на пазара от края на миналата година. Те са образци на антисемитска пропаганда, недопустима в съвременните европейски общества, пише в писмото, подписано от председателя на БХК Красимир Кънев.

Например Сидеров вече наричал холокоста "сюжет" и го представял като лъжа, изфабрикувана от американците, които пък са управлявани от еврейския капитал.

Внушението на двете публикации е, че евреите са грабители на християнските народи ("навсякъде в европейския континент евреите влизали под кожата на владетелите, подтиквали ги към войни и катаклизми, за да изпаднат в остра нужда от пари" – с. 58 на "Властта на Мамона"); световни поробители ("да поробват другите народи е висша цел на еврействащия световен елит от векове" – с. 156 на "Бумерангът на злото").

Те били убийци на православните християнски народи ("геноцидът срещу руския, българския и другите православни народи бе провеждан под прякото ръководство на талмудическите западни кръгове, начело с фамилията Родшилд" – с. 135 на "Властта на Мамона"); богоборци и съюзници на дявола ("от отхвърлянето на Бога до договарянето с врага Му" – с. 122 на "Бумерангът на злото"), цитират написаното от БХК.

Според Сидеров евреите стоят зад повечето от най-големите злини в историята на човечеството: капитализма, комунизма, революциите, масовите убийства, безбожието, моралната деградация.

"Преиздаването на крайно антисемитските и подстрекателски книги от народен представител и председател на парламентарна група е грозно петно върху парламента, което той не бива да отмине с мълчание", се призовава в писмото. От БХК настояват Цачева да внесе предложение Народното събрание да излезе със специална декларация по публикациите на Сидеров.

Кънев ги определя като нетърпими на фона на прието решение на Европейския съвет от 28 ноември 2008 г. относно "борбата с определени форми и прояви на расизъм и ксенофобия посредством наказателното право". http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Сигнализираха парламента, че Сидеров преиздал антисемитски книги | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди