изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:50 EEST
„Погребаха” надеждите ни за Шенген    
Европейски съюзБългария и Румъния едва ли ще успеят да постигнат целта си за присъединяване към Шенген през март, тъй като повече от дузина европейски правителства са против. Това са заявили пред медиите европейски дипломати, пожелали анонимност, информира БНР. Вътрешните министри от страните-членки на ЕС трябва да вземат решение за кандидатурите на София и Букурещ на 24 февруари, но това най-вероятно няма да се случи след като докладът за оценка на контрола от страна на България по границата й с Турция е негативен.

Румъния, от своя страна, не може да бъде приета без България, посочват дипломатите.

Според дипломатите,  не само Франция и Германия (които изпратиха писмо до ЕК миналия месец) са против членството на България и Румъния в Шенген. Срещу подобно решение са се обявили повече от дузина европейски правителства.

Дори унграското председателство на ЕС да включи молбите на София и Букурещ в дневния ред на срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС идния месец, те най-вероятно ще бъдат отхвърлени, подчертават още дипломатите.

Един от тях заяви, че надеждите на балканските страни за влизане в Шенгенското пространство са "мъртви".

По-рано днес румънският президент изрази недоволството си, като заяви че някои страни злоупотребяват с правото си на вето.

Припомняме, вчера бе съобщено, че приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство ще бъде отложено.

Според официален представител, чиято страна председателства ЕС, двете страни все още имат да изпълнят част от изискванията и е невъзможно да се впишат в срока.

В последствие информацията беше отречена.

Припомняме, на 22 декември 2010 година представител от ЕС заяви, че България и Румъния няма да бъдат допуснати да се присъединят към Шенгенското пространство в началото на тази година.

Германия и Франция вече заявиха, че планираното през март 2011 година присъединяване на България и Румъния към Шенгенската зона е преждевременна крачка.

Позициите на Берлин и Париж беше изложена в съвместно писмо на външните министри на двете страни до Еврокомисията. http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

„Погребаха” надеждите ни за Шенген | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди