изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:31 EEST
Тръмп търси наши студенти    
ИкономикаМагнатът праща емисари да избират най-добрите ни висшисти. Американската верига Aramark идва за мениджъри отличници

ГРАФИК НА ИНТЕРВЮТАТА ЗА РАБОТА
  26 януари в хотел "Шератон", София
  4-6 март в офисите на "Интеграл" в страната, както и онлайн препитвания
  17 март в хотел "Шератон", София

Доналд Тръмп отново иска български студенти в хотелите и казината си. Американският магнат и тази година ще подбере родните отличници, които ще могат цяло лято да се трудят в компаниите му по целия свят. Още на 26 януари в София емисарите на милиардера ще започнат с интервютата за бригада 2011. "От ноември миналата година съм се записал за бригада в САЩ при Тръмп, в тузарските му ресторанти в Атлантик сити падат най-добрите бакшиши и се обслужват само ВИП-ове", разказа студент от София, който отново иска да пътува зад океана. "Кандидати за бригади вече записваме", обясниха от консултантската фирма за обучение и работа в чужбина "Интеграл". Компанията урежда подробностите около придобиването на американска виза и придвижването на документите за работа отвъд океана.
Български студенти за лятото усилено търси и друга от големите хотелски вериги в Щатите, която е съизмерима с тази на Тръмп - Aramark. Техни емисари също ще препитват бъдещите висшисти на серия през януари и март. В хотелите от не много популярната у нас, но силна в САЩ верига набират студенти за камериери и пикола, като заплащането се движи между 6 и 8 долара на час. Отделно всички бакшиши остават за младежите.
До над 11 долара стига почасовото заплащане в зависимост от района и работното място, сочат още офертите на "Интеграл" за лятото на 2011 г. Най-популярните позиции сред младежите продължават да бъдат консултант продажби, рецепционисти, хостеси, поясниха още от "Интеграл". Хит сред младежите у нас отново са сервитьорските позиции. Макар заплащането да пада до 5 долара на час, студентите наваксват с бакшиши. Парите от доволни клиенти достигат до $300 на седмица, а работили в барове твърдят, че печелят и до $700. Много популярни продължават да са и местата за работа в увеселителни паркове и на басейни, където освен лятна работа младежите успяват да изкарат и почивка. "Преди да започнете работа като оператор на увеселително съоръжение или басейн обаче, задължително трябва да сте изкарали специализиран курс", обясниха още от консултантската компания.  
Хит сред родните младежи за лятна работа продължават да бъдат курортните градове по Източното крайбрежие. Места като Кейпкод, Атлантик сити, Мъртъл Бийч и Флорида печелят младежите с големия поток на туристи, лесното намиране на работа и разнообразните работни позиции. Изискването за минимален брой часове работа на седмица по програмата е 25, което означава, че бъдещите висшисти без проблем могат да си намерят и втора работа, с която да докарват допълнително пари.
Теодора Йолчева

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Тръмп търси наши студенти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди