изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:34 EET
ПАК УБИЙСТВЕН ЕКШЪН В САЩ: Простреляха конгресмен пред супермаркет    
По светаАмериканският конгресмен Габриел Гифърдс е била простреляна в главата по време на среща с избиратели пред магазин в град Тусон, щата Аризона. При инцидента са убити шестима, ранени са 13. Сред загиналите е 9-годишно момиче, предаде БТА. "Ню Йорк таймс" съобщава, че 40-годишната Гифордс е в Университетския медицински център в Тусон, където е оперирана от екип неврохирурзи. Доктор Питър Рий съобщи, че тя е простреляна веднъж в главата. Куршумът е минал през мозъка й. Гифърдс вече е дошла в съзнание, съобщи РИА Новости, като се позова на информация на вашингтонския вестник „Политико”.

Намиращата се в болница Гифордс е дошла в съзнание и е разпознала съпруга си, пише изданието. Телевизионната компания „Фокс 11” публикува на страницата си в „Туитър” съобщението: „Дойде на себе си след анестезията, поговори с хората, намиращи се в стаята й, и поздрави съпруга си”, предаде "Фокус".

Нападателят, който откри огън по време на среща на демократката Гифърдс с избиратели, е идентифициран от властите. Името му е Джаред Локнър. Стрелецът от Тусон, Аризона, е имал "проблемно минало" и е използвал полуавтоматичен пистолет, за да убие шест души е да рани 13. Това съобщи на пресконференция Кларънс Дъпник, шериф на окръг Пима, където стана престъплението, предаде Ройтерс. Той добави, че властите издирват втори мъж, вероятен съучастник на арестувания нападател. По думите на шерифа заподозреният вероятно не е действал сам. Кларънс Дъпник добави, че арестуваният младеж не е "душевно болен", но е "нестабилен". Шерифът подчерта, че стрелецът е бил повален на земята и обезвреден от двама"смели мъже". Дъпник изрази увереност, че конгресменката е била предполагаемата цел на стрелеца. Той отказа да назове имената на загиналите, но посочи, че две от жертвите още не са идентифицирани, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Габриел Гифърдс, от Демократическата партия на Барак Обама, бе избрана за член на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ от щата Аризона през 2007 г.

Междувременно стана ясно, че президентът на САЩ Барак Обама е осъдил стрелбата като „неописуема трагедия” и „безчувствен” акт на насилие, предаде АФП. Обама призова американците да се помолят за загиналите и ранените.  http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

ПАК УБИЙСТВЕН ЕКШЪН В САЩ: Простреляха конгресмен пред супермаркет | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПАК УБИЙСТВЕН ЕКШЪН В САЩ: Простреляха конгресмен пред супермаркет
Автор: Anonymous да 2011-01-09 @ 15:48 EET

Абе където има оръжие, няма как то да не влезе рано или късно в употреба. Просто голям късмет е, че у нас все още режимът е много затегнат. 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди