изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:45 EEST
В Габрово намалиха цената на хляба    
Икономика От днес габровският хлебозавод намалява цената на хляба. Най-популярният вид "Стара Загора" вече ще струва 85 ст., а типовият ще е 80 вместо досегашните 90 ст.

За поевтиняването съобщиха от ръководството на габровския хлебозавод, след като заетите в бранша предупредиха за предстоящо увеличение, съобщи БНР. Досега в града заводският хляб се продаваше на цена, която беше сред най-високите в страната.

Жителите на Габрово не веднъж са поставяли този въпрос пред местната власт. Според производителя, поевтиняването на хляба е жест към хората във време на криза и възможност габровци да оставят парите си в града, а не в чужди търговски вериги.

В средата на миналата седмица някои хлебопроизводители у нас предупредиха за предстоящо драстично увеличение на цената на хляба - между 15 и 20 процента.
Председателят на Управителния съвет на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите Мариана Кукушева заяви, че причината за поскъпването било драстичното увеличение в цените на суровините за производството на хляб, както и ръстът в цените на горивата.

Тогава министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви, че няма обективни причини това да се случи и заподозря сценарий, който да създаде масова истерия.  http://olddnes.dir.bg

 


Сходни връзки

В Габрово намалиха цената на хляба | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В Габрово намалиха цената на хляба
Автор: Anonymous да 2011-01-10 @ 09:41 EET
Това някаква габровска шега ли е ?Явно Габрово не е в Б-ия, в другите градове вече го увеличиха.
В Габрово намалиха цената на хляба
Автор: Anonymous да 2011-01-10 @ 18:52 EET
В Габрово го намалили, а в Добрич го увеличиха.Срам и позор .И ние сме уж житницата на България.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди