изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:30 EEST
ПО ПРОЕКТ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ РАБОТЯТ В ОУ „АНТИМ І”    
Новини"Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства в община Балчик" се реализира в община Балчик с финансовата подкрепа на Ромски Образователен фонд – Будапеща и Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Партньор на общината е фондация „Чирикло-птиче”.
Проектът има за цел създаване на условия за равен достъп до качествено образование на ромските деца и ученици, за подпомагане на община Балчик в осъществяване на интеграционни процеси чрез насърчаване на партньорството на общината с неправителствения сектор.
Проектът цели още утвърждаване правото на равен достъп до качествено образование на учениците от етническите малцинства  на община Балчик и ефективната им интеграция. Ще се постигне съхраняване и развиване на културната идентичност на учениците от етническите малцинства и превръщане на етнокултурното многообразие в източник на взаимно опознаване, уважение и сътрудничество в общата  образователна среда. Друга цел на проекта е създаване на предпоставки за успешна социализация на учениците от етническите малцинства и формиране на подходящ социално-психологически климат в училищата на община Балчик.
Ще бъдат ангажирани ученици в ОУ „Антим І” в Балчик, които са от ромски и български произход, учители и родители. В изпълнение на  дейностите по проекта ще бъдат включени 100 ученици от І до VІІ клас. Общата стойност на одобрената безвъзмездна финансова помощ е 14 971,57 лева.
 


Сходни връзки

ПО ПРОЕКТ ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ РАБОТЯТ В ОУ „АНТИМ І” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди