изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:46 EEST
ДОБРУДЖА ЗАПОЧНА С 20 ФУТБОЛИСТИ    
Спорт20 футболисти взеха участие в първата тренировка на Добруджа.

Заниманието бе проведено в лекоатлетическата зала в спортен комплекс "Добротица", където играчите имаха бегови упражнения. 
“Започваме в Добрич. Евентуално може да отидем в Каварна – не е сигурно още. Трябва да отида и да видя условията. Най-важното е, че всички момчета са здрави, поддържали са форма. Надявам се през новата година отборът на Добруджа да се представи още по-добре. За нови попълнения не сме разговаряли с никой. С Милен Петков разговарях веднъж, но не ми е дал отговор. В момента е в Гърция. Ако се наложи ще се търси заместник на Наско Димов, който без да ме предупреди не се яви на първата тренировка и не знам къде е. В цивилизования свят се информира ръководството когато искаш да си търсиш нов отбор. Той е необходим на отбора, но на този етап все още не знам как ще процедираме, ако Наско Димов не си намери отбор в Германия”, сподели Божилов.
Наставникът посочи, че в Каварна може да отидат от 17 до 30 януари. На 30-и ще играят контрола в Бургас срещу местния Черноморец.
“След това се прибираме в Добрич за контролите – с Берое, Черноморец (Балчик), Светкавица (Търговище), с отбори – стабилни, професионални. Евентуално ще търсим още две контроли. Може би по-нататък със Спартак (Вн) и ако може с Тополи да изиграем една преди първенството. Имаме две свободни дати. За спаринг срещи ще преговаряме с отбори, които ще участват в Албена къп”, добави треньорът на "жълто-зелените".
“Виждате, че в цяла България кризата удря всички отбори. И ние трябва да имаме търпение към ръководството, което полага необходимите усилия да изчисти всички задължения”, призна Божилов.
Той сподели още, че очаква отборът да се представи по-добре през пролетния дял. Надява се стадион “Дружба” да започне да се пълни, а отборът да се нареди сред първите 4-5 отбора.
На първата сбирка на отбора присъства и клубният шеф Валентин Василев, който e успокоил момчетата, че ще получат всичките си възнаграждения.
“До приемането на общинския бюджет поемам изцяло издръжката на отбора за заплати и подготовка. Миналата седмица се срещнах с кмета на Добрич Детелина Николова и я информирах за средствата, които са необходими за клуба. Представил съм разчет - на минимума, с много големи лишения и съкращения, за да изкараме годината. Искаме реални неща. Става въпрос за годишен бюджет между 600 и 700 хиляди лева, които искаме общината да ми даде”, заяви Валентин Василев.
Той призна, че няма други бизнесмени от Добрич, които да имат желание да вложат пари във футболния клуб и по този начин да помогнат на отбора. На този етап има бизнесмени, които оказват само частична помощ. “Говорили сме с хора с финансови възможности, но искат да видят как ще се представим през пролетта. Надявам се да играем добре, да върнем публиката на стадиона, и след това да можем да искаме бизнесмените да ни помогнат”, каза Василев. Той посочи, че целта при юношите е да спечелят медали, тъй като имат потенциал и голямо желание да се атакува призовата тройка.
Още спорт в
CenterSport.org

 


Сходни връзки

ДОБРУДЖА ЗАПОЧНА С 20 ФУТБОЛИСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди