изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:17 EEST
ЗАДЪРЖА 40-ГОДИШЕН ЗА ГРАБЕЖ НА ПРОДАВАЧКА    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд задържа под стража 40-годишния Борис Анг. И. от с. Лясково.

 Той е обвиняем по досъдебно производство за това,    че на 07.01.2011 г. в с. Владимирово, община Добричка, при условията на опасен рецидив, се опитал да отнеме чужди движими вещи – обеци, пръстен и пари, от владението на 67-годишна жена от същото село с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване.
Около 15,30 ч. на 07.01.2011 г. Борис И. е влязъл в магазин за хранителни стоки в с. Владимирово, отишъл при продавачката и й казал да му даде оборота за деня, обеците и пръстена й или ще умре. След това започнал да дърпа обеците от ушите й, при което скъсал едната ушна мида, а другата е разкъсана. Той не успял да свали пръстена на жената, въпреки че разкъсал и пръста й, нито да вземе оборота.
По време на инцидента в магазина е влязла клиентка, която се е развикала за случващото се. Съселяни са съобщили на местния полицай. Борис И. избягал от магазина, но бил заловен от служителя на реда в нива край селото.
Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, поиска да бъде наложена на Борис И. най-строгата мярка за неотклонение задържане под стража. Прокурорът се мотивира с обосновано предположение за авторството на лицето kа деянието, за което е привлечено да отговаря, реалната реална опасност Борис И. да се укрие или да извърши друго престъпление и високата висока обществена опасност на личността му и на престъплението.  Борис И. заяви пред съда, че няма какво да каже, а защитникът му прие искането на прокуратурата като основателно.
Борис И. има основно образование, не работи, не е женен, осъждан е.
Добричкият окръжен съд след като се запозна със събраните по делото доказателства и становищата на страните, констатира, че може да се направи обосновано предположение за авторството на Борис И. на грабежа, за който е привлечен да отговаря. Съдът прие, че е налице опасност той да се укрие или да извърши друго деяние. Аргументи за това са фактите, че престъплението е извършено само 2 седмици, след като е излязъл от затвора и наличието на данни, че е осъществил при опасен рецидив друго деяние, за което предстои да му бъде повдигнато обвинение. Задържаният има изключително лоши характеристични данни и е осъждан многократно, включително на лишаване от свобода за престъпления, сторени при опасен рецидив и срещу собствеността. Борис И. няма постоянен адрес, нито  документи за самоличност.
Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.


 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖА 40-ГОДИШЕН ЗА ГРАБЕЖ НА ПРОДАВАЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди