изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:08 EEST
Ваньо Танов: Разговорът с Менда Стоянова е монтаж    
НовиниРазговорът с Менда Стоянова, оповестен от РЗС, е абсолютен монтаж, каза пред БТВ директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов. "Водил съм разговори с двете депутатки от ГЕРБ, но в това, което виждам публикувано като разговор, примерно с госпожа Менда Стоянова, няма нищо, което да отговаря на истината. За мен това е абсолютен монтаж", каза Ваньо Танов. Той добави, че му е интересно, как това ще бъде превърнато в говор.  По думите на Танов има използвани думи от много разговори между него и Стоянова, които са сглобявани, предаде "Фокус".

В разпространените от РЗС стенограми от разговори  на Ваньо Танов с депутатите от ГЕРБ  - Менда Стоянова и Искра Фидосова,  става дума, че двете  ходатайстват техни познати да бъдат назначени за директори на митниците в Лом и Пловдив. От РЗС обещаха първия аудиозапис от разговора Танов-Фидосова да бъде пуснат в петък пред медиите.
Самата Менда Стоянова каза пред БНР, че не разпознава себе си в записите и това не е нейният стил на говорене.

Попитан защо напоследък неговото име се появява в такива скандали, Ваньо Танов каза още: " В края на краищата стана ясно, че за всичките тези 20 години единствено при управлението на ГЕРБ няма нито едно политическо назначение на който и да било".

По думите му  право на всяка една партия е това, че от дадена местна структура могат да водят разговор за техни кандидати. "Въпросът е, когато тези хора не отговарят на изискванията, те дали по някакъв начин са били назначени, а се вижда, че няма нито един случай на такова назначение.  Върху мен не може да бъде оказвано никакво давление. Това потвърждава още веднъж думите на премиера, че той в това отношение ми е дал пълен карт бланш и че аз нося отговорността за всяко едно назначение", каза Ваньо Танов и бе категоричен, че не може да допусне назначаването на служител, който не отговаря на определени критерии.

Органите на досъдебното производство са изискали от партия РЗС да им бъдат предоставени материалните носителите на записите, с които разполагат, стана ясно още от съобщение на прокуратурата по повод публикациите в пресата за проведени телефонни разговори между политици и директора на Агенция „Митници”. Искането е направено в рамките на образуваното на 05. 01. 2011 г. досъдебно производство.

Все още прокуратурата чака техническата експертиза на разпространените записи от разговори между Ваньо Танов, Симеон Дянков и Владислав Горанов, разпространени миналата седмица, каза Стелияна Кожухарова, говорител на главния прокурор, пред БНТ. Именно експертизата ще е решаваща в преценката дали записите са от СРС-та или са направени от частна структура. Държавното обвинение засега не изключва нито една от двете версии. Според експерти, записът не е чист, което е направено, за да се затрудни откриването на първоизточника.

Ако записите са от приложени СРС-та по досъдебни производства, тогава ще се търси кой ги е копирал, вместо да ги унищожи, каза Стелияна Кожухарова. Достъп до тези разговори имат дирекцията в МВР, която осъществява подслушването и проследяването, службата, която води разработката и прокурора, която я наблюдава,
Според експерти у нас няколко десетки групи, свързани с ъндърграунда, притежават най-модерна техника за подслушване на телефонни разговори и проследяване със скрити камери. Поне четири групи могат дори да осъществяват видеонаблюдение от въздуха. Участниците в такива групи за незаконно подслушване и заснемане носят наказателна отговорност за неправомерно използване на записващи средства. http://dnes.dir.bg

Записите на Танов, Дянков и Горанов са правени от спецслужбите

Предупредиха за скандален запис и с премиера

Разкриха нови записи с Ваньо Танов

 


Сходни връзки

Ваньо Танов: Разговорът с Менда Стоянова е монтаж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди