изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:07 EEST
Ваньо Танов за подслушването и проблемите в митниците    
Интервюта Ваньо Танов - директор на Агенция „Митници” – в предаването „Денят започва” на БНТ


Водеща: Наш гост е директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов. Добро утро, здравейте.
Ваньо Танов: Добро утро, здравейте.
Водеща: Благодаря ви за мъжеството да бъдете тук в една запечена за вас ситуация.
Водещ: В която сте човекът, от който се интересува цяла България най-много.
Ваньо Танов: Искам да помоля предварително и да кажа, че аз дойдох и съм готов да отговарям на абсолютно всички въпроси, за да може тази тема да бъде приключена, защото повече по тази тема аз няма никъде да правя коментари.
Водеща: Добре, ще се опитаме да сложим точка. Да започнем с това, което колегата подсказа – как така се оказахте най-подслушваният човек в цялата държава?
Ваньо Танов: Какво значи най-подслушваният? Ако аз съм бил подслушван за един период от време, това значи, че за този период, особено като се има предвид на каква длъжност съм, един човек провежда изключително много разговори, особено ако е, примерно, както аз съм, директор на Агенция „Митници”. Така че, най-подслушваният, ако е прилагано два, три или пет месеца, въобще ако е прилагано, е ясно, че има хиляди разговори. Така че от всичките тези разговори могат да бъдат извадени определени неща.
Водеща: Не може обаче, г-н Танов, да не се замисляте, защо сте бил подслушван, защо спрямо вас са били прилагани специални разузнавателни средства (СРС), какви са били прегрешенията или греховете ви, за да попаднете на мушката на службите?
Ваньо Танов: Аз за себе си мога да кажа, че нямам прегрешения никакви, категорично го заявявам. И от тази гледна точка нямам никакви притеснения от каквото и да е провеждано спрямо мен и многократно заявявах, че дали са провеждани мероприятия или не са провеждани – за мен в личен план няма нищо притеснително. Въпросът е обаче, че тези разговори, които вчера излязоха, в част от които има истини и в част, от които има манипулации, според мен, по спомен са в периода може би септември-октомври. Според мен не е нормално в първия месец или втория от моето назначаване, аз да бъда обект на разработка. Говорим принципно. Разбира се, ако някой си постави задачи, понеже аз дълги години съм бил в тези служби, може да бъде оформен рапорт, примерно, от проведена среща, в него да бъдат написани всякакви неща и той да послужи за основание за завеждане на разработка. Отново казвам, в това няма нищо притеснително, защото каквото и да е писано в тези рапорти, в края на краищата в резултат на тази разработка те или ще бъдат потвърдени, или ще бъдат отхвърлени. Това, че съм тук, за мен ясно и категорично говори, че ако е провеждана такава разработка, срещу мен няма никакви уличаващи факти и доказателства да съм извършвал нещо, което е нередно.
Водеща: Ако обаче е имало такава разработка, защо след нейния край вие не сте бил уведомен, нали така е по закон?
Ваньо Танов: Да, това е другият момент, че ако е провеждана, по закон лицето, срещу което е провеждана, трябва да бъде уведомено и да му бъде заявено, че в резултат на проведената разработка от какъв до какъв период, материалите по тези прилагани СРС-та - каква е съдбата им - примерно са унищожени и т.н.
Водеща: Тоест, до колкото разбирам, по-скоро вие подозирате, че не сте бил слушан от ДАНС, а от някаква частна структура, която е имала полза към този момент да извърши такива действия спрямо вас?
Ваньо Танов: Според мен, абсолютно всичко е възможно. Но това, което видях от вчерашните разговори, защото в първите два, които излязоха, много малка част е манипулирана. Докато във вчерашните, основно разговорът, който е с г-жа Менда Стоянова, е някаква сглобка и аз се чудя те ще пуснат ли запис с моя говор, защото има думи, които аз не ги употребявам и не знам откъде ще ги вземат, за да ги сглобят. Защото има изречения, които не са сглобявани от изречения от предходни разговори, а са сглобявани от отделни думи.
Водеща: Само до преди един-два месеца работих за радио, 8 години съм работили в радио и си мисля, че съм доста добра в монтажа на радио-текст. Знам колко е трудно да режеш определени думи и да ги вадиш извън контекст, за да ги поставиш в нов контекст и това да звучи и достоверно, и интонационно вярно. В този смисъл, кой е този майстор на монтажа, който, според вас, е манипулирал по този начин разговора ви с Менда Стоянова?
Ваньо Танов: Аз за това си мисля, че няма да има аудио файл, защото просто няма как да бъдат сглобени отделни думи. В първия публикуван разговор между мен и министъра 80% от това, което разговаряме, е точно така. Но има вмъкнати неща и тъй като не може да се получи гладък разговор, вие виждате на колко места е прекъснато с „туй, туй, туй”, защото няма я връзката в разговора.
Водещ: Т.е. това „туй” е монтирано, според вас, със сигурност?
Ваньо Танов: Да, там има монтаж в този разговор, има и във втория едно и две изречения, които също са монтаж.
Водещ: Останалото е вярно.
Ваньо Танов: Но те са взети от други разговори в друг контекст.
Водещ: Да уточни обаче едни ключови фрази. Изричал ли сте в разговор с Менда Стоянова или с някой друго изречението – „Ти ме караш да назначавам бандит”?
Ваньо Танов: Няма такъв разговор.
Водеща: Такова изречение не сте казвали?
Ваньо Танов: Категорично. И аз повече го дължа, защото знам този колега как се чувства в момента, повече го дължа на него това обяснение, защото в края на краищата Менда е политик и тя знае, че винаги ще има атака срещу политиците, но в това, което излиза, е засегнат той и семейството му, и аз повече на него дължа това обяснение. Защото той е бил назначен временно изпълняващ на тази длъжност, докато се проведе конкурс. Проведен е конкурсът и друг е спечелил този конкурс.
Водеща: Чакайте, за кой говорите в момента?
Ваньо Танов: За разговора с пловдивския началник на митница. След като е освободен, той си подаде оставката, старият началник за периода от време до провеждането на конкурса, тъй като тази процедура е около 2 месеца, обявяване и т.н., винаги има временно изпълняващ. В момента, в който той е назначен за временно изпълняващ, започват атаките срещу него.
Водеща: Още нещо. Изричал ли сте изреченията – „Трябва да съм умрял, за да назнача тоя. За мен той е жив престъпник”?
Ваньо Танов: Не, категорично. Може да са взимани думи от други разговори, но аз пак казвам, убеден съм, че с каквото и да е майсторство това не може да бъде сглобено и за това смятам, че няма да излезе аудио-файл.
Водеща: Говорил ли сте с Менда Стоянова и въобще имал ли сте такъв разговор на тема назначаване на определен човек на поста шеф на митницата в Пловдив?
Ваньо Танов: С Менда Стоянова сме говорили по въпроса за временно изпълняващия длъжността - какво представлява. Аз от моето назначаване, особено по времето на структурната реформа, съм провел изключително много разговори с всякакъв вид хора, за да се интересувам. Имало е няколко кандидатури и аз съм се стремял да събирам информация кой и какво представлява, и как, примерно, в Свиленград го възприемат хората, обществото, защото това не може да остане скрито-покрито.
Водещ: Едно е свободен разговор ...
Ваньо Танов: Да. Аз съм питал, примерно, какво представлява. И тя, примерно, почти съм сигурен, че е вярно изречението, е казала – „На този човек може да се разчита”. Но аз съм я питал.
Водещ: И това изречение е взето и после ...
Ваньо Танов: Това изречение е взето ... и да се получи.
Водеща: Едно е да водите информативен разговор с Менда Стоянова, вероятно такива разговори водите с много хора. Оказвала ли е натиск Менда Стоянова върху вас и опит за влияние да назначите неин човек на митницата?
Ваньо Танов: Категорично не.
Водещ: Добре, а дали разговорът с Искра Фидосова е монтаж? За него вие не казахте вчера, че не е монтаж.
Ваньо Танов: От това, което е публикувано до тук и аз до колкото си спомням, 99,9% съм сигурен, че това е истински разговор. И тука е комбинацията – използване истини и вкарване в тях на определени пасажи, които биха имали някакъв политически нюанс.
Водеща: Добре, ако разговорът тук е в по-голямата си част истински, това означава, че Искра Фидосова се е опитала да ви повлияе да назначите неин познат човек като шеф на митница Лом.
Ваньо Танов: Искра Фидосова се интересуваше от кандидат, който се явява на конкурса. Аз съм й обяснил какви резултати е постигнал кандидатът и в края на краищата, че няма никакви шансове той да спечели конкурса.
Водеща: Кой е този, който е получил на изпита 2,90, Антон Рафайлов ли е?
Ваньо Танов: Не мога да си спомня името на всички участници в конкурсите. Повечето от тези хора аз до този момент не ги познавам. Предполагам, че, до колкото си спомням, беше младо момче, което може би му е внушено, че трябва да се яви на конкурс, защото за мен той беше на много ниска експертна длъжност и няма този опит, и няма как да има тези знания. Така че, още самото му явяване на конкурса, според мен, е обречено на провал, защото той няма този опит и няма как да спечели такъв конкурс.
Водеща: Само нека да наричаме нещата с истинските им имена. Искра Фидосова в този разговор просто се интересува от конкурса за шеф на митници в Лом или Искра Фидосова се опитва да ви влияе да вземете определено решение за това, кой да назначите за шеф на митниците в Лом.
Ваньо Танов: Да, точно така, за да бъдат нещата с истинските им имена, аз ще бъда абсолютно откровен. От този разговор Искра Фидосова беше, примерно, раздразнена, че това момче, примерно, не е издържало конкурса.
Водещ: Тоест?
Ваньо Танов: Аз пак не виждам в това абсолютно нищо ненормално. Така или иначе, тези хора са обикаляли по време на избори, поемали са някакви ангажименти и т.н., и в края на краищата не е ненормалното това, че се е обадила, не е ненормално това, че е раздразнена, но за мен е по-важно това, искам дебело да го подчертая – аз се съгласих да стана директор на Агенция „Митници” след един разговор с премиера, първият път аз му отказах, при втория разговор сме се разбрали категорично каква политика ще се води и тази политика е следвана от назначаването ми досега. Няма такива случаи, в които да е възникнал някакъв конфликт между мен и депутат, ако може да се нарече конфликт това, че някой иска дадено лице от даден регион да бъде назначено и да спечели конкурс, но аз съм докладвал на премиера и във всичките тези случаи той е заявявал категорично – „Аз на теб съм дал картбланш, ти провеждаш тази структурна реформа, трябва да я проведеш по абсолютно всички ясни и прозрачни правила и ако нещо се случи, аз ще търся от теб отговорност. Не ме интересува кой ти се е обаждал, какво е правил. Ти ще провеждаш тази политика, за която сме се разбрали”. Ако аз нямам подкрепата на премиера, ако нямам подкрепата на министъра да провеждам тази политика, тя не може да се осъществи. Просто не може да се осъществи. Защото чух всякакви приказки, че едва ли не се правя на герой. Не, не се правя на герой. Аз имам гаранциите на министъра, който ми е шеф, и на премиера, че такава политика ще се води и за това ми е лесно да я провеждам.
Водеща: Да изпреварим малко събитията, защото утре не знам, Бог знае какво ще излезе с вас свързано или с някой друг, други депутати, без значение дали от ГЕРБ или от други политически сили – ядосвали ли сте в телефонен разговор, искали ли са те нещо от вас, което вие категорично сте отказал да дадете и те са се ядосали?
Ваньо Танов: Значи освен телефонни разговори, тук трябва да сме пак откровени, освен телефонни разговори към мен са изпращани, примерно, Си-Ви-та на определени лица да бъдат разгледани и то са от различни политически партии.
Водеща: Кои партии?
Ваньо Танов: От почти всички партии, които са в парламента, включително има, си спомних случаи, има и от опозицията.
Водеща: Какво, те звънят и казва, ако ви познават лично, ви казват – „Ваньо, здравей, тука ти изпращам една автобиография на едно момче, за да я погледнеш дали става”?
Ваньо Танов: Да и аз казвам да, ще .... В първоначалния момент, тъй като ние проведохме структурна реформа и след нея ние нямахме право 6 месеца да назначаваме, след структурната реформа всяко едно назначение е провеждано чрез конкурси и то при много сериозни тестове. Даже нещо повече. Тестовете, които бяха за лоялност, за тях ние нямаме ключа към тези тестове. Вие попълвате теста, той се слага в компютъра и компютърът посочва точките и казва дали вие сте лоялен или не. Той не може да бъде манипулиран. След всеки един от тестовете, участниците получават резултатите. Изнасят се резултатите на табло. След това, примерно, ако е за ръководен пост, има тест за лоялност, има тест за професионалната му подготовка и след това има събеседване с комисия от 9 човека. Така че има достатъчно силни гаранции по никакъв начин да не може да се случи чрез ходатайство. И за това, когато на мен са изпращали и са се свързвали с мен, аз съм казвал – „Да, след като момчето е толкова свястно, явява се на конкурс и ако го издържи, няма никакъв проблем” – независимо коя партия е ходатайствала за него. И това го има и във всички протоколи, защото на националните съвещания, на оперативката всичко се протоколира. Това е било апел и към всички началници на митници – по никакъв начин да не се влияят на местно ниво, защото на ниво местни структури могат да прескочат началника, директора на Агенция „Митници”, и да повлияят на началника на митницата. Това го има във всички протоколи, че те ще го спазват. За това съм написал и утвърдил указания по какъв начин стават назначенията. Те са ясно разписани и всеки един се е разписал отзад, че е запознат с тези указания. И за да няма пак някакви проблеми, за всеки конкурс, днес примерно има конкурс в Благоевград, за няколко места кандидатстват сто човека, освен директора на митницата, началника на митницата, има и психолог, и началника на „Човешки ресурси”, за да има гаранция, че на местно ниво няма да се изкривят нещата и конкурсът ще бъде проведен по всички правила.
Водеща: Само да уточним нещо, обаче вие не сте устоял на изкушението, но казвате, че ходатайствания към вас за влияние в определени сфери на вашата работа е имало от всички парламентарни сили. Ще ги изброя – това са ГЕРБ, БСП или Коалиция за България, СДС и ДСБ, познати под формата на Синята коалиция, ДПС и „Атака”. От всички тях е имало представители...?
Ваньо Танов: Не мога да кажа, че от всички тях, но мога да кажа следното. Няколко пъти премиерът ми е казвал следното – „Ние не сме като другите. Няма да си позволяваш от опозицията, без да има някакви конкретни доказателства, че дадено лице е корумпирано, да бъде освобождавано”. Имам подобен разговор, в който той категорично е застанал и е казал – „След като няма за това лице данни, това че е от партия, която ни е опонент, не значи че този човек трябва да бъде освободен”. И аз затова казвам, във всичките тези 20 години, защото съм бил на много ръководни длъжности в последните 15 години - такова нещо не се е случвало. И от цялата работа става ясно, че в края на краищата има механизми, по които нещата да се контролират. Това, че даден член на ГЕРБ, даже и депутат да е, се е опитал да лобира, въпросът е, че има механизми, по които това да бъде спряно.
Водеща: Тъй като говорим тук за депутатско ниво, а на по-високо ниво – на ниво министри - имало ли е такова ходатайство?
Ваньо Танов: Не.
Водеща: На ниво министри – не. А тъй като времето неумолимо върви, да поговорим и за другите записи – автентични или манипулирани ли са тези разговори, които ние прочетохме между вас и министъра на финансите Симеон Дянков и вас и неговия заместник Владислав Горанов?
Ваньо Танов: 99% е автентичен разговорът между мен и Владислав Горанов. И веднага ще кажа, защото бях упрекнат няколко пъти, че едва ли не аз знам, че ме подслушват и водя тенденциозни разговори. Не мога да си спомня, но мисля че март месец беше разговор между мен и съпругата ми по чисто житейски въпрос. От Русе съм, имам апартамент, имам син, който живее на квартира. Ние обсъждахме въпроса този апартамент да бъде разменен за един двустаен с една гарсониера. След това се проведоха определени сондажи, видя се, че цените са толкова ниски и е по-добре да си купим гарсониера и този апартамент да го прехвърля на сина. В един от сайтовете излезе, че аз ще закупувам две жилища в елитен русенски квартал. Което мен ме наведе на мисълта, тъй като това е разговор между мен и съпругата ми, няма как без да е подслушван от някой разговорите... Така, от този момент нататък, аз имам усещането, абсолютно, на тези обективни факти...
Водеща: Че сте подслушван?
Ваньо Танов: Да. Отделно, в края на краищата, аз 25 години съм бил в системата на МВР, практика е, даже обикновените хора да говорят – „Дай сега да не говорим по телефона, защото нали знаеш, не е сигурно, може да ни слушат”. Когато разговарям с Влади Горанов, много трудно могат да бъдат направени изводи какво, ако не се знае какво преди това се е случило. Защото сега разни анализатори се опитват да навържат едно с друго. Но те не знаят предходните разговори.
Водеща: А какво се е случило преди това?
Ваньо Танов: Когато аз разговарям с Влади Горанов, аз смятам че е етично, той да си избере поведението. Ако аз съм подслушван, естествено е, че и той ще бъде подслушван. И след като аз имам съмнения, че съм подслушван, смятам че е редното и нормалното, когато разговарям с вас, да ви кажа – „Има вероятност този разговор да бъде подслушван” - и вие да си избере линията на поведение.
Водещ: Но с ръка на сърцето, вие сте само по подозрения, а не сте участвали в схема, в която е трябвало да бъдат подслушвани други хора чрез вас?
Ваньо Танов: Категорично не.
Водеща: Деликатно отбягвате въпроса за разговора ви с финансовия министър, там каква е процентната истина?
Ваньо Танов: И двата разговора, които са публикувани, са след една среща при премиера. Финансовият министър отсъстваше на тази среща и то става ясно от този разговор.
Водеща: Тоест, записът е автентичен?
Ваньо Танов: Абсолютно.
Водеща: На 100%?
Ваньо Танов: На 100% е по повод тази среща. На тази среща основно говори вицепремиерът Цветанов. Той изложи определени тези по различни въпроси с голяма част, от които аз не съм съгласен. Но то беше повече монолог, и тъй като не присъства министърът на тази среща, аз нямах никаква възможност на този разговор, там, да защитя определени позиции. Затова е разговорът между мен и Дянков, на който аз му казвам, че тази среша е протекла отвратително. Защото в края на краищата е имало един монолог, на който по никакъв начин не съм могъл да защитя позицията си. И второ, че на тази среща зам.-министърът също не е взел отношение, това се вижда на следващия разговор. Защото аз съм очаквал, тъй като той е зам.-министър, Красимир Стефанов, който е на НАП, понеже е специалист и експерт и в това, което Цветанов изнесе, имаше дълбоко неверни неща от експертна гледна точка и някой го беше заблудил в тези разговори. Но нито Красимир Стефанов взе отношение по тези разговори, нито Влади Горанов. След което е вторият разговор, който е с Влади Горанов. И ние говорим по теми, които преди това са дискутирани в министерството и трябваше тези теми... Такъв извод може да се направи, категорично ви казвам, че от това, което ние там съобщаваме, че е трябвало по някакъв начин да бъде засегнато. И затова такава е реакцията на...
Водеща: Малко яснота обаче. В този разговор вие казвате, цитирам: „Нямам нерви, премиерът е заблуждаван, те са отврат и ми се повръща от тях.” Сега малко да изясним, кой заблуждава премиера, господин Танов?
Ваньо Танов: Аз пак повтарям, при тази среща единственият човек, който през цялото време говори, беше господин Цветанов.
Водеща: Той ли е отврата, от него ли ви се повръща?
Ваньо Танов: Самата среща за мен беше отвратителна, защото когато са поканени пет или шест човека и се дискутира някаква тема, за мен не е нормално да не се изслушват гледните точки и позициите на всички участници в тази среща. И когато пък имаше дълбоко неверни неща в твърденията на господин Цветанов... Той, разбира се, не е длъжен да бъде дълбоко специалист по всички теми. Явното за мен беше, че експерти от знание или незнание, но са го заблудили.
Водеща: Тук е мястото ясничко да кажете защо...
Ваньо Танов: Ясничко казвам, тази среща...
Водеща: ... водите война с вицепремиера Цветан Цветанов, защо?
Ваньо Танов: Защо да се нарича „война”, когато едни хора, които трябва да работят за държавата, трябва да постигат определени резултати и има изключително много проблеми, които трябва да бъдат решени? Въпросът е как да бъдат решени. И при условие, че по даден въпрос нямате единна позиция, нали трябва да се водят дискусии, за да се стигне до решение как да бъде решен този проблем. И това за мен е нормалното, че трябва да има такава дискусия и от такава дискусия, аз не съм се страхувал и това е ясно.
Водещ: И всичко е на ниво експертен разговор, професионално, няма други проблеми?
Ваньо Танов: Да. Аз категорично заявявам, че между мен и Цветанов няма никакъв личен конфликт.
Водеща: Но то е важно и професионалният конфликт, който вие имате.
Ваньо Танов: Но това не пречи ние да имаме противоречие и всеки един от нас колко аргументирано, колко не аргументирано, да отстоява позициите си. Това аз не смятам, че е нещо грешно и не го смятам, че е война между мен и Цветанов. За мен говори за /.../ нещо повече даже. Защото е много лесно, за да нямаш проблеми, да кимаш с глава и да се съгласяваш с всичко, което е изложено, защото ти си на много по-ниско ниво, няма да те духа вятърът, няма да имаш тези проблеми, няма да излизаш по телевизии и да се обясняваме за проблемите си, тогава нещата биха били много по-прости, но не са правилни.
Водеща: Един уточняващ въпрос. Вярно ли е, че Цветан Цветанов е разпоредил арест и обиск в жилището на вашия малък син, като целта е била да се окаже натиск върху вас, самостоятелно, доброволно да напуснете агенцията?
Ваньо Танов: Това не е вярно.
Водеща: Добре.
Ваньо Танов: Това не е вярно и ще ви кажа. Аз получих определени материали, които касаеха моя син. И ставаше въпрос до два дни, в петък трябваше да бъде проведена определена операция срещу моя син. От тези материали ми стана ясно, че той от дълъг период е следен. Целият маршрут, по който отива на работа и се връща в жилището, заснемано е жилището, сканирана е колата, кода под който се отваря автомобила му и е било договорено човек от блока да звънне по телефона и да каже, в момента, в който той се качва в колата си и да каже – абе, тук някаква търговия става с контрабандни цигари, преди това те е трябвало да бъдат сложени в колата.
Водещ: Кой прави тази постановка?
Ваньо Танов: Аз не мога точно да кажа, все още не съм изяснил. Но аз съм докладвал и на премиера, и е възложено на ДАНС да изясни кой и по какъв начин е събирал тази информация. Тази информация, искам да кажа категорично, че е събирана професионално. Но тя може да бъде събирана и да е платено на служители, които са бивши служители на службите, и срещу заплащане да се извърши. Но е извършена професионално.
Водеща: Добре, господин Танов. Тъй като една минута ни остава...
Ваньо Танов: И това е било повод и аз смятам, поне до голяма степен съм сигурен, че това е било поръчано от хората, които се занимават с контрабандата на цигари. Тъй като в този период в рамките на 40 дни ние задържахме 18 ТИР-а с цигари. Това са огромни загуби за тези хора, милиони, над 25 млн.
Водеща: Някой се е опитал да ви удари лично?
Ваньо Танов: Така. И понеже по никакъв начин не мога да бъда ударен, заявявам го категорично, защото през цялата си служба и в МВР, и тук, аз не съм извършил нито едно действие, което да не е в интерес на държавата, трябва да се тръгне в кръг около семейството ми. И най-лесно е чрез сина ми да бъда компрометиран, да стене огромният скандал - ето той, шеф на митниците, пък сина му контрабандист.
Водеща: Добре, 30 секунди за обобщение, ще ви помоля за отговор единствено с „да” или „не”. Опитвали ли са се депутати или министри от ГЕРБ да кадруват в митниците? Да или не?
Ваньо Танов: Аз мисля, че стана ясно.
Водеща: Да или не?
Ваньо Танов: Да.
Водеща: Опитвали ли са се депутати или министри да сложат ръка на контрабандата в митниците?
Ваньо Танов: Не.
Водеща: Имали нездраво съревнование между МВР и митниците за това чии успехи в борбата с контрабандата са по-големи? Да или не?
Ваньо Танов: С „да” или „не” трудно може да бъде изчерпан...
Водеща: Да или не, толкова е просто?
Ваньо Танов: Не е толкова просто, защото са различни казусите. Да, има съревнование и това е нещо нормално. Трябва службите да се състезават, за да могат да постигнат по-големи резултати. В някои случаи е нездраво, от гледна точка на това, че примерно, аз отново ще го заявя, митнически служители са задържали контрабанда, МВР си я е приписвало, което е страшно демотивиращо. И аз тогава съм побеснявал, страшно демотивиращо за служители, които са задържали тези цигари. И тогава е била много остра моята реакция, защото тези служители са подложени на огромен натиск, и за да го направят и втори, и трети път, да спрат контрабанден канал, те трябва да имат съответната сигурност и да имат съответното признание, което те са направили. И обезличаването на техния труд води до това, че той следващият път ще пропусне този камион, за да няма проблеми нито с контрабандистите, нито със системата.
Водеща: Ползвате ли се с доверието на премиера Борисов? Да или не?
Ваньо Танов: Затова трябва да бъде питан Борисов.
Водеща: Чувствате ли подкрепа от премиера Борисов за действията си?
Ваньо Танов: До този момент, аз чувствам 100% подкрепа от премиера. И заявявам, че на базата на тази подкрепа, ако аз се издъня, ще си бъда сам виновен. Затова в много от случаите съм действал по този начин, защото искам аз да си нося отговорността.
Водеща: Последен въпрос. При какви обстоятелства бихте напуснал сам поста, който заемате в момента?
Ваньо Танов: При никакви обстоятелства няма да напусна този пост. Аз мога да бъда освободен, но аз доброволно този пост няма да го напусна. Много пъти го повторих този въпрос. Вече съм правил подобна греша с напускането на БОП-а, не мога да си простя, в рамките на пет-шест месеца, много служители от БОП-а ми се обадиха и ми казаха – „Ние повярвахме в теб, че ще променяме тази система. След което ти избяга от тази система и всичко се върна обратно”. Няма да повторя тази грешка, аз.
Водеща: Благодаря ви за това интервю.
Ваньо Танов: И аз благодаря.
Водеща: Ваньо Танов, гост на „Денят започва”.

Агенция Фокус http://focus-news.net

ОБНОВЕНА В 11.31 Ч.

ЕКС имоти - Варна



 

Купувам земеделски земи:   Варна, Добрич, Шумен  /всички общини и села/

Плащане веднага. Съдействие при изготвяне на документите

Купуваме парцели

Купуваме къщи до 8000 лв.,   област Добрич,  от собственик

Продаваме земеделски земи: Варна, Добрич, Шумен


 

eksimoti@abv.bg

Телл: 0899 649 009

Rusevplast.com - Охранителни ролетки, гаражни врати

 


Сходни връзки

Ваньо Танов за подслушването и проблемите в митниците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди