изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:03 EEST
Мъртви птици паднаха и от небето над Турция    
ЕкологияВ "Гугъл мапс" се появи карта, на която са отбелязани всички места, откъдето са постъпвали съобщения за масова смърт на животни през последните седмици. Случай на масова смърт на птици е регистриран и в турския окръг Бурса, Западна Турция, съобщава турският телевизионен канал "Скайтюрк". Жители на селището Караджабей открили десетки мъртви скворци на пътя. Местните власти са започнали разследване на случая. Специалистите правят необходимите изследвания, но засега не са успели да установят причината за смъртта на пернатите.

Според една от версиите е възможно в ятото им да са се врязали няколко тежкотоварни превозни средства, движещи се едно след друго.

Преди дни за пореден такъв случай бе съобщено и от Канада, където в покрайнините на град Сент-Огюстен-де-Демор, провинция Квебек, от небето паднали 80 гълъба.

В същия район аналогичен случай бе регистриран в средата на декември, когато бяха открити 25 мъртви гълъба.

Орнитолозите вече се занимават с инцидента, но екоминистърът на провинцията Никола Бежи заяви, че лабораторните изследвания на тъкани от пернатите не са помогнали да се установи причината за гибелта им.

Станало е нещо необичайно и към него се отнасяме сериозно, заяви министърът, според когото случаят няма връзка с регистрираните наскоро подобни инциденти в САЩ, Швеция и Италия.

В "Гугъл мапс" пък се появи специална карта, на която са отбелязани всички места, откъдето са постъпвали съобщения за масова смърт на животни през последните седмици. Нейният автор е анонимен.

Според картата повечето информации за подобни инциденти са по източното крайбрежие на САЩ и около Британските острови.

Любители на конспиративни теории сред потребителите, видели картата, предложиха тя да бъде наложена върху карта на търсенето на нефт, търсейки връзка между двете.

Възможно е и обаче съобщенията от Арканзас да са отприщили медийна вълна от подобни информации, а не да не става въпрос за увеличение на подобни инциденти.

Например, много често торнадо, което се движи над вода, "засмуква" животни от едно място и ги изхвърля на друго.

За необясними случаи на масова смърт на птици медиите започнаха да съобщават в навечерието на Нова година, когато над хиляди мъртви косове бяха намерени из улиците на градче в щата Арканзас. След това подобни случаи бяха регистрирани в щата Луизиана и щата Кентъки в САЩ, както и в европейски страни.  http://m.vesti.bg
 


Сходни връзки

Мъртви птици паднаха и от небето над Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди