изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:07 EET
Собственик на бензиностанция плаши с взрив    
Ред и сигурностСъс запалка и пистолет за гориво в ръка, разяреният търговец заплашил с взрив, ако данъчните запечатат обекта му. По време на проверка на Националната агенция за приходите /НАП/ собственик на бензиностанция в Ботевград заплаши, че ще взриви обекта, ако бъде запечатан от приходните инспектори. Със запалка в едната ръка и пистолетът за гориво на една от колонките, разгневеният търговец обявил, че ако данъчните му съставят акт и запечатат бензиностанцията, ще взриви горивото заедно с всички присъстващи на мястото.


По време на проверката служителите на агенцията констатирали, че обектът няма изградена връзка на фискалната система със сървърите на приходната агенция, което е задължително по закон.

Обясненията на собственика за този пропуск хвърляли вината за неизпълнението на задължението на сервизна фирма. По думите му тя получила възнаграждение за работата, но се оказало, че инсталирала система, която не е изпитана от Българския институт по метрология.

След намесата на полицията актът за нарушение е бил връчен на собственика, а бензиностанцията запечатана до изпълнението на изискваната от закона дистанционна връзка.

От НАП съобщиха, че от 400 инспектирани обекта до момента са запечатани 76, а други 90 не са отворили изобщо.

Проверките на НАП продължават и днес.

Правителството готви нови законодателни промени, които засилват контрола върху търговия с горива, се разбра междувременно. С предстоящите изменения в Закона за данъка върху добавената стойност ще се въведат допълнителни изисквания към всяка бензиностанция.

Според тях на резервоарите трябва да бъдат монтирани специални уреди за измерване, които дават точна информация за количеството гориво в цялата бензиностанция. http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Собственик на бензиностанция плаши с взрив | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Собственик на бензиностанция плаши с взрив
Автор: Anonymous да 2011-01-12 @ 17:08 EET

В  Добрич   безиностанциите       никога   не   са    ми  издавали   издават  касов  бон-ЕКО,Газко,Атанасов   груп,Лукоил....

 

 

 

 

 

 

Собственик на бензиностанция плаши с взрив
Автор: Anonymous да 2011-01-13 @ 09:22 EET

Не е тук мясктото за коментар ама ще кажа "А ДЖИПИТАТА дават ли? касов бон?Поне аз нямам спомен.

Собственик на бензиностанция плаши с взрив
Автор: Anonymous да 2011-01-13 @ 09:38 EET
В България има закони НО не се спазват Ганювщина!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди