изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:45 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ ОТ ТЕРВЕЛ    
ОбществоВЪПРОСЪТ с обявеното от община Тервел инвестиционно намерение за изграждане на помпена станция за канални води в общински парцел в околностите на града бе обсъден на последната сесия на ОбС, съобщиха от кметството.


Става въпрос за вкопано подземно съоръжение с дълбочина от 6.5 м., върху което са разположени битова сграда и агрегат за осигуряване на резервно ел. захранване за работата на помпата. Площадката за строеж на съоръжението се обособява в непосредствена близост до мантинелата на околовръстен път за Силистра и отстоянието между нея и жилищните сгради на собствениците-съседи по ул. „Симеон Велики” е около 50 м. Предприета е процедура за обособяване на санитарно-охранителна зона на съоръжението, за което общината е сезирала контролните органи, компетентни по въпроса.
ОТЧЕТЕНО бе изпълнение на приходната част на бюджета със 125 809 лв. повече от планираното в началото на годината. Преизпълнението се формира от ръст на приходите от отдадени под наем общински земи, от събрани такси за технически услуги, такси за административни услуги, за ползване на домашен социален патронаж, данък върху превозните средства. Средствата от преизпълнението са предназначени основно за покриване на недостиг от средства за работни заплати на общинска администрация за горива за отопление на детски градини, за покриване на недостиг от средства в тервелското читалище, както и в работата на пречиствателната станция и дейностите по озеленяването и поддръжката на централната градска част и парка на Тервел.
РАЗГЛЕДАНИ и обсъдени бяха годишните доклади за наблюдение и изпълнение на общинския план на Тервел. Информацията включваше както съпоставяне на поетите от кметския екип ангажименти за инвестиции в публична инфраструктура и реализираните проекти, така и данни от Териториално статистическо бюро в Добрич.
ДИСКУТИРАН бе въпросът за работно облекло на заетите в сферата на предучилищното възпитание. Обяснено бе, че през  януари предстои да бъде доставено работно облекло на заетите в Детска ясла. Заявено е и работно облекло за всички работещи в 16-те детски градини в общината – общо 166 души. Дрехите се изработват по индивидуална заявка на община Тервел. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ ОТ ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди