изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:26 EEST
ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА "CARBON DETECTIVES"    
НовиниГрупа ученици от 8 клас на ЕГ "Гео Милев" започнаха работа по проект в рамките на европейската програма "Carbon Detectives". Това става ясно от информация, публикувана на сайта на добричката гимназия. Целта на програмата е да се повиши информираността за промените в климата и важността на енергийната ефективност за съхраняване на планетата и ресурсите й за бъдещите поколения.


Ръководител на проекта, по който ще се работи до края на учебната година, е Олга Иванова- преподават ел по изобразително изкуство в ЕГ "Гео Милев". В работата ще им помагат и преподавателите Иванка Димитрова - биология, Мария Кирилова - информатика и ИТ.
Проектът е по темата "Храна и хранене" - кКак да се храним здравословно и в същото време щадящо природата? Как са се хранили нашите баби и дядовци? Колко СО2 се отделя в атмосферата за всяка храна, която изяждаме? Какво представлява биопроизводството? На тези и други въпроси ще се опитат да отговорят учениците и ще запознаят съучениците си с отговорите, до които са достигнали. Предвижда се това да стане под различна форма - изложби, презентации, изработка на картички, брошури и др.
 


Сходни връзки

ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА "CARBON DETECTIVES" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди