изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:01 EEST
"КЪРВАВО ПИСМО" НА КАСИМ ДАЛ    
Политика ОБРЪЩЕНИЕ
към Организационните структури на ДПС


Уважаеми колеги,
В деня, в който заявих официално пред Председателя на ДПС своето желание да напусна състава на Централното оперативно бюро на партията се обръщам с това послание към вас с искреното намерение, до всички членове и симпатизанти в страната да достигне ясното послание, че тези и всички мои бъдещи действия не може и не бива да са повод за разцепление или противопоставяне в партията. Състоянието на нещата в ДПС от последната точно една година ме карат да бъда откровен, както с вас, така и със себе си и да произнеса на глас твърде нелицеприятната диагноза за партията към днешна дата. Ако бъдем до край искрени, трябва да признаем, че партията ни е изпаднала в тежък вътрешнопартиен колапс и небивала изолация. Държа да бъда разбран правилно - никога не съм имал, нямам и сега амбиции към лидерското място в ДПС, но моето основно обвинение е главно към Председателя на партията, имайки предвид неговите действия и главно бездействие от последната една година. През нея той не позволи на ЦС на ЦОБ на ДПС да се изпълняват решенията на VII-та Национална конференция и грубо наруши Устава на партията отлагайки във времето свикването и провеждането на редовен Централен съвет на партията. Епизодичното му появяване в Централата на ДПС и пълното му отсъствие от дейността на Парламентарната група пък допълнително възпрепятстват нормалното функциониране и възприемане на партията в политическия живот на страната, допускайки той самия и партията като цяло на практика да бъдат тотално игнорирани в междупартиен и международен аспект. Откровеността ни принуждава да признаем и най-тежката последица от поведението на нашият Председател - изчезването на общата "КАУЗА ДПС", която отстъпи място на личните каузи за бързото материално обогатяване, без съобразяване с когото и каквото и да било. Примерът, който получихме от човека на най-висок пост в партията да се използват безскрупулно властта и хората като употребени салфетки е най-лошото, което можеше да се случи на партията, но видно от някои наскоро разсекретени документи на бившата ДС, това е е било негово "символ-верую" още от далечната 1974-та година насам. Тук е може би мястото, като политик с биография още от затворите на тоталитарния режим в България и попаднал под една 25 годишна заблуда, да поднеса своето извинение към вас, а чрез вас и към всички членове и симпатизанти на ДПС за това, че воден от своя идеализъм неволно съм подкрепял подобно непристойно за един демократ и либерал поведение през всичките тези години.

Уважаеми колеги,

Логично е да бъда попитан защо цяла година съм мълчал при това тежко състояние на партията. Мога само да кажа, че както е прието дадох време на новото ръководство да намери верния за партията път напред. За съжаление, както се и очакваше, хора без тръпка и разбиране за "КАУЗАТА ДПС", които временно я експлоатират и бързат да я заменят с каузи за собственото си благополучие, в екип с хора, които имат доброто желание, но са с доста ограничени организационни и административни способности, не дават шанс на ДПС да продължи възходящия си път нагоре. За тази една година никой от това ръководство не ме потърси и възползва от моя опит, за да се реализира една приемственост в партията и извън нея и да се решат положително не една и две кризисни ситуации. Вместо това се работеше на принципа - "всичко започва от нас". Резултатите са видни. Всички бавно и полека се превръщаме в "мъжки секретарки" и всеки е призван да избира своята участ според степента на собствената си морална търпимост. Това в кратце са причините за моето мълчание до днес и за моето решение да изляза от състава на Централното оперативно бюро и да настоявам за срочно свикване на Централен съвет на партията, на който да се състои нормална дискусия по всички наболели за ДПС проблеми.

Ползвам случая да ви честитя Новата година и да пожелая на вас и на вашите семейства крепко здраве, радост и усмивки през цялата 2011 година.

11.01.2011 г.
Касим Дал - член на Централния съвет на ДПС

http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

"КЪРВАВО ПИСМО" НА КАСИМ ДАЛ | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"КЪРВАВО ПИСМО" НА КАСИМ ДАЛ
Автор: Anonymous да 2011-01-12 @ 17:58 EET
Ал палто и гит!
"КЪРВАВО ПИСМО" НА КАСИМ ДАЛ
Автор: Anonymous да 2011-01-12 @ 22:12 EET

Вие сте гости в Българското Общество и се дръжте, като такива. С уважение към домакините си !

По волята на Българите, вашите предци са останали по нашите земи след турското робство, което робство е задушило една нация.

Ние помним, и така ще учим нашите деца !!!

"КЪРВАВО ПИСМО" НА КАСИМ ДАЛ
Автор: Anonymous да 2011-01-13 @ 20:10 EET

Kasim abi biz senineiz.................................................................

"КЪРВАВО ПИСМО" НА КАСИМ ДАЛ
Автор: Anonymous да 2011-02-27 @ 17:44 EET
ти не може да си нормално мислеш човек, липсата на толерантност и разбиране задушава твоята нация а не ние турците......

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди