изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:26 EET
И Добричкият окръжен съд спря изпълнително дело срещу „Двореца”    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд спря производството по делото, образувано по жалба на Министерството на културата и Държавния културен институт - Културен център „Двореца” гр. Балчик, срещу изпълнителни действия по изпълнително дело на частен съдебен изпълнител от района на Окръжен съд – Добрич. Съдебното производство се спира до приключване с влязъл в законна сила съдебен акт по административно дело №7825/10 във Върховния административен съд, което има за предмет жалба на Софийския университет срещу решение №309 на Министерския съвет  на Република България.

 Министерството на културата и Държавният културен институт – Културен център „Двореца” искат с тази жалба да се отменят като незаконосъобразни извършените от частен съдебен изпълнител действия по изпълнително дело срещу „Двореца”. То е образувано по молба на Софийският университет въз основа на Изпълнителен лист, издаден по гражданско дело №227от 2002 г. на Районен съд – Балчик. След обжалването на решението на Балчишкия съд по това дело, през юли 2010 г. е влязло в сила решение на Окръжен съд – Добрич. С него ДКИ – КЦ „Двореца” е осъден да предаде на СУ „Св. Кл. Охридски” владението на площ от 120 273,83 кв. м от поземлен имот, държавна собственост. МРРБ, МК и ДКИ – КЦ „Двореца” са осъдени да заплатят на Софийския университет 8 362,54 лв., представляващи направени по делото разноски.

Въз основа на това решение Софийският университет е получил Изпълнителен лист, по който е образувано  изпълнително дело при частен съдебен изпълнител. На 23.09.2010 г. частният съдебен изпълнител е връчил на ДКИ–КЦ „Двореца” Покана за доброволно изпълнение и въпросния Изпълнителен лист. С Поканата е даден двуседмичен срок ДКИ-КЦ „Двореца” да изпълни доброволно задължението си и се посочва, че ако не го стори в дадения срок, частният съдебен изпълнител ще пристъпи към принудително изпълнение. Едновременно ДКИ-КЦ „Двореца” е бил поканен да заплати по изпълнителното дело 25 хил. лв., приет адвокатски хонорар в изпълнителното производство, както и 50 хил. лв. сторени съдебно-изпълнителни разноски, съгласно тарифата за таксите и разноските към Закона на частния съдебен изпълнител, в полза на Частния съдебен изпълнител.

Пресцентърът на Добричкия окръжен съд пояснява, че с решение №309 от 14.05.2010 г. Министерският съвет предоставя безвъзмездно за управление на Министерството на културата за нуждите на Държавен културен институт – Културен център „Двореца” – Балчик /ДКИ/, поземлен имот с площ 183 488 кв. м., заедно с всички, намиращи се в този полезмлен имот сгради и съоръжения, с изключение на сграда със застроена площ 249 кв. м. С този акт Министерският съвет отменя свое решение №564 от 28.08.2007 г. за безвъзмездно предоставяне на управление на недвижим имот – публична държавна собственост, на ДКИ – КЦ „Двореца” и на Софийски университет ”Св. Климент Охридски”. Решение №309 от 14.05.2010 г. не е влязло в сила, защото е обжалвано.

 

13.01.2011 г.                                                        Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

И Добричкият окръжен съд спря изпълнително дело срещу „Двореца” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди