изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:53 EEST
Добричкият окръжен съд остави в ареста 21-годишен, обвиняем за грабеж    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд потвърди ареста на 21-годишния Галин Д. Г. от Добрич. Той е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 02.01.2011 г. около 18,20 ч. на спирка на бул. Добруджа е отнел от 24-годишен добричлия банкнота от 50 лв. с намерение противозаконно да я присвои, като е употребил за това заплашване с нож. На 10.01.2011 г. Районен съд – Добрич, е постановил Галин Г. за бъде задържан под стража. Младежът обжалва това определение на първоинстанционния съд.



Той има основно образование, не е женен, не работи, осъждан е.

Адвокатът му посочи днес, че от събраните данни може да се направи обосновано предположение за авторството на 21-годишният на престъплението и това се подкрепя от направените от него самопризнания. Но не били налице основания, че той ще се укрие или ще стори друго престъпление. Защитникът помоли за по-лека мярка за неотклонение.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, пледира да бъде потвърдена най-строгата мярка за неотклонение. Прокурорът намира за реална опасността младежът да се укрие или да извърши друго деяние. Лошите характеристични данни и миналите осъждания на Галин Г. говорят за високата обществена опасност на личността му. Той има 4 присъди за кражби и грабежи, две от тях за престъпления, които е извършил като непълнолетен. Петото деяние, за което е привлечен да отговаря е тежко умишлено престъпление, което се наказва с минимум 3 години лишаване от свобода. Това показва, че самото деяние също крие висока обществена опасност.

 Като съобрази представените доказателства и изразените от страните становища, Добричкият окръжен съд потвърди определението на първоинстанционния съд, с което на Галин Г. е определена мярка за неотклонение задържане под стража.

Актът на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване на протест.

 

13.01.2011 г.                                                        Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд остави в ареста 21-годишен, обвиняем за грабеж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди