изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:56 EET
ЧУЖДЕНЦИ СТРЕЛЯТ ПО ГЪСКИ И БЕКАСИ В ШАБЛА    
Лов и риболовЗаради шапа се забранява лова на всички видове дивеч на територията на област Бургас, Варна, Ямбол, Хасково, Кърджали, Сливен и Шумен.

В резултат на това в момента има голям интерес към лова за бекаси и гъски в Шабленско, разбра НДТ. Да отстрелват водоплаващия дивеч пристигнаха ловци от Италия и Гърция. Те обаче се сблъскаха с топлото време и малкото бекаси.

Към момента във Варненско няма установен случай на шап, но заради близостта на района до Бургас попада в нискорисковата група.

Собствениците на крупни животновъдни обекти във Варненско трябва да въведат мерки за сигурност и при съмнения за заболяване да информират ветеринарните органи и кмета на населеното място, представи новостите в ограничителните мерки д-р Иван Иванов, главен експерт в РВМС-Варна.

Освен забраната за лов се забранява и движението на двукопитни животни, семенен материал, кожи и вълна с изключение на двукопитни животни за незабавно клане в месодобивни предприятия, разпложени на територията на областта. Готови продукти могат да се внасят само от чисти зони, а износът за чужбина от рисковите райони е разрешен, но само в определни ситуации, коментира д-р Манева. Според допълнителните мерки се забранява организирането на пазари и изложби на животни, а контролът на движението на животни трябва да се осъществява със съдействието на МВР.

Още преди седмица са предприети най-общи превантивни мерки за ограничаване на заразата. Наложен е контрол на движението на живи животни и е разпоредено дезинфекцирането на специализираните средства за транспорт.

В плана за действие е заложено мерките да останат в сила до 28-ми февруари.

 


Сходни връзки

ЧУЖДЕНЦИ СТРЕЛЯТ ПО ГЪСКИ И БЕКАСИ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди