изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:50 EEST
Шефът на ”Леденика” отрече да е молил премиера за помощ    
Новини
Никога не съм молил премиера за каквото и да било съдействие и това е видно, че беше отнет лицензът на „Леденика” и делата се водеха няколко месеца.
Това каза на пресконференция Михаил Михов, собственик на бира „Леденика” и "ММ", председател на Българската федерация по баскетбол и почетен консул на Бразилия, предаде „Фокус”.

Неговото име изскочи от записа между премиера Бойко Борисов и директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов, който бе оповестен днес от екип на в. "Галерия". "Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", е репликата на Бойко Борисов в записа. Уточнява се, че става дума за Михаил Михов и фабриката за бира в Мездра, чийто лиценз бе отнет в края на февруари 2010 г. Затова и според журналиста Явор Дачков разговорите са проведени именно в края на февруари или началото на март м.г.

„В медиите излизат някакви записи. Аз не зная дали са достоверни. Нямам никакво пряко участие в това, което е написано и излязло в публичното пространство”, заяви Михов.
По думите му, напротив – фирмата е ощетена от тези действия. Бизнесменът отбеляза, че все още не могат да се възстановят моралните и финансови щети на фирмата. Според него никой не се е интересувал дали лицензът е бил правомерно отнет.

В парламента премиерът Бойко Борисов обяви записа за манипулиран, но добави, че президентът Георги Първанов му се е обадил, за да му съобщи, че митничари "натискат президента на Федерацията по баскетбол Михаил Михов".
Михов на свой ред уточни, че се е виждал с Първанов на баскетболни мачове.
„Когото съм видял, на него съм се оплакал, но никого не съм молил за съдействие по този въпрос”, подчерта Михов.
Той изтъкна, че никакви незаконни действия не са извършвани от страна на фирмата и допълни, че не е правил опити днес да се свърже с някого по този въпрос.

„Моето ниво не ми позволява да коментирам нито президента, нито министър-председателя. Не съм на това ниво, не мога да коментирам техните действия. Може да съм споделил и казал, но не е имало среща за подкрепа и т.н. Може и с патриарха да съм споделил, ако е бил там. Просто съм споделил една неправда”, обясни Михов.

На въпрос – дали е бил дарител на партии, той отговори: „Не съм бил ангажиран с нито една политическа партия до този момент и може би затова моята фирма е оцеляла до този момент от 21 години”. Михов е категоричен, че не е имал политически ангажимент, не е финансирал партии.
dir.bg

 


Сходни връзки

Шефът на ”Леденика” отрече да е молил премиера за помощ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди