изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:17 EEST
Премиерът намеси и Първанов за скандалния запис    
НовиниПремиерът Бойко Борисов заяви, че ако се усети зависим от някого сам ще си тръгне

Президентът Георги Първанов ми се обади, че митниците натискат президента на Федерацията по баскетбол Михаил Михов. Надявам се, че Първанов няма да каже, че това не е вярно.
Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов по повод новите изнесени от в. "Галерия" скандални записи на негов разговор с шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов и разговор между Танов и бившия му заместник Антоний Странджев, съобщи "Фокус".

Днес главният редактор на в. "Галерия" Кристина Патрашкова и заместникът й Явор Дачков раздадоха разпечатки на журналистите, от които става ясно, че разговорите засягат производител на бира, чийто лиценз е бил временно отнет миналата година. Уточнява се, че става дума за собственика на бирената фабрика "Леденика" в Мездра и президент на Федерацията по баскетбол Михаил Михов.
"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", е репликата на Бойко Борисов в записа.

Пред депутатите Борисов посочи, че единственото нещо, което е искал, е да действат по закон при проверките. И бе категоричен, че разговорите са манипулирани, защото хората, които го атакуват "имат апаратура и техника да съберат разговорите и да го направят". "Аз ви уверявам, тези, които се мъчат да ни опетнят името и да ни направят маскари, няма да им се поддадем. Тези хора действат целенасочено, планирано, с много ясен мозъчен тръст, говорители, много пари и много техника. Не подценявайте тази атака, тя не е само към нас, мен тя няма да ме събори", допълни премиерът.

По думите му той и в момента не е зависим от никого, а ако усети зависимост ще си отиде сам.
"Няма нито едно нещо, от което да се срамувам, което да съм направил в ущърб. Снощи ми се обади на мобилния телефон г-н Явор Дачков. Десет минути поне ме въртя колко е лош Цветанов, колко е лош Дянков... Чувам... Може би или не им стигаха някои реплики, не знам. Нямам обяснения - след 22 часа нормално ли е да се обади журналист на премиера и десет минути да му обяснява колко са му лоши министрите", каза още Борисов. И допълни, че ще коментира, когато станат готови резултатите от проверката.

Междувременно от Агенция „Митници” разпространиха официално съобщение, че с тяхно решение от 8 февруари 2010 г. са отнели лиценза на фирма БУЛБРЮ БГ ЕООД за данъчен склад и пивоварна в град Мездра, но на 7 юни 2010 г. Административният съд в София го е отменил. Именно тази фабрика за бира се коментира в скандалния запис, разпространен от в. "Галерия".
dir.bg

 


Сходни връзки

Премиерът намеси и Първанов за скандалния запис | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Премиерът намеси и Първанов за скандалния запис
Автор: Anonymous да 2011-01-14 @ 17:11 EET
Следва запис Първанов -Борисов

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди